Lüleburgazspor kötü başladı

Babaeskispor, Kırklareli Atatürk Stadı’nda karşılaştığı Lüleburgazspor’u bulduğu tek golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.
Lüleburgazspor kötü başladı
Maçın devre arasında taraftarlar arasında yaşanan olaylar ise güne damgasını vurdu. Taraftarlar arasında çıkan arbede de bir Lüleburgazsporlu taraftar başından yaralanırken, Kırklareli Emniyet Müdürü Yardımcısı Tayfun Oktay hafif bir şekilde yaralandı.
 
Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta açılış maçında Lüleburgazspor ile Babaeskispor Kırklareli Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi. İki takım taraftarlarının da yoğun ilgi gösterdiği maça Babaeskispor takımı daha istekli ve arzulu başladı. Maçın ilk ciddi pozisyonu da Babaeskispor’dan geldi. Maçın 17.dakikasında arka direkte boş pozisyonda kafayı vuran Metin topu dışarı gönderdi. Her iki takım da ilk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamadı. İki takımın da gol arama çabaları sonuçsuz kalırken, takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.
Maçın ikinci yarısınaLüleburgazspor’un vuruşuyla başlandı. İkinci yarıda rakibini üzerine giden ve gol arayan yeşil-kırmızılı takımda Osman 36.dakikada sarı kart görmüştü. Maçın 57.dakikasında rakibine yaptığı müdahalenin ardından maçın hakemi Doğan Altun tarafından ikinci sarı kart ve kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.
Bu dakikadan sonra son 30 dakikayı 10 kişi oynayan Lüleburgazspor 79.dakikada Tayfun’un kafa vuruşundan gelen gole engel olamadı, 0-1. Bu golün ardından rakip kaleye yüklenerek beraberlik golü arayan Lüleburgazspor girdiği ataklardan sonuç alamayınca maçtan 1-0 mağlup ayrıldı.
 
Devre arasında gerginlik
Maçın devre arasında stad önünde iki takımın taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Bir anda büyüyen kavgada polis ekipleri tarafları zor ayırdı. Çevik kuvvet polislerinin de müdahale ettiği olayda Lüleburgazsporlu bir taraftar ve Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfun Oktay yaralandı. Kırklareli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Oktay burada yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Çıkan arbede de polisle de tartışan Babaeskispor taraftarlarına polis biber gazıyla müdahale etti. Olayların yatışmasının ardından bir çok taraftarın göz altına alındığı bildirildi.
 
Savunmaya tam not!
Lüleburgazspor, Babaeskispor karşısında sahaya istediği futbolu yansıtamadı. Özellikle orta alanda ve ileri uçta sıkıntı çektiği görülen yeşil-kırmızılı takımın defansı ise taraftarlar tarafından beğeni topladı. Rakibe çok fazla pozisyon şansı vermeyen Lüleburgazspor defansında Tugay, Osman, Emrah ve Serkan alkış topladı. Lüleburgazspor’un eski futbolcularından Serhat ise orta sahada istenilen performansı gösteremedi. İleri uçta yalnız kalan golcü futbolcu Tolga da varlığını sahaya yansıtamadı.
 
“Kazanmak güzel bir duygu”
Maçın hemen ardından gazetecilere bir açıklama yapan Babaeskispor teknik direktörü Günay Benice, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Ancak sahada topa daha çok hakim olan taraf bizdik. İlk yarıda istediklerimizi pek fazla gerçekleştiremedik. Rakibimizin 10 kişi kalmasıyla daha çok yüklendik. Aradığımız golü bulduk ve maçtan 3 puanla ayrıldık. Lige galibiyetle başlamak bizim için önemliydi. Sahada ter döken tüm futbolcularıma teşekkür ediyorum” dedi.
Maçın devre arasında yaşanan olaylardan dolayı da üzgün olduklarını belirten Benice, bu tür olayların günümüzde artık yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Ömer MUTLU
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:22 tarihinde yazdırılmıştır.