24 Kasım Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mekteplerinin Başöğretmenlik unvanı verildiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Lüleburgaz’da da törenlerle kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı

Dün, saat 11.00’da Lüleburgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde düzenlenen kutlama programına CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Mal Müdürü Mustafa Özdemir, İŞKUR Müdürü Ahmet Selim Keskin, siyasi parti ilçe temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, emekli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kepirtepe Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Burcu Şimşek Dağ yönetimindeki öğrenci korosu tarafından “Öğretmen, Plevne ve İleri” Marşlarının okunması ile devam etti.

Emekli Öğretmenler adına İbrahim Özenbaş, Aday Öğretmenler adına Ahmetbey Ortaokulu Öğretmeni Eda Bahtışen konuşmalarını yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin yaptı.

Çetin konuşmasında tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği bu günde tüm öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum. Bugün öğretmenler günü. Öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık saygı ve sevgiyle anıldığı, öğretmenlik mesleğiyle ilgili farkındalığın oluştuğu güzel bir gün. Yüce kitabımız Kur’an oku emriyle başlamıştır. İnsanlığın en kıymetli öğretmeni olan sevgili Peygamberimiz, ‘İlim Çin’de de olsa alınız. İlim öğrenmek her Müslüman’a farzdır.’ diyerek. Öğretmenin ve öğrenmenin değerini ifade etmiştir. Bizler insanlığı eğiten, insanlığa doğru yaşamayı öğreten Peygamber mesleğine, özel bir mesleğe sahip olmanın onurunu, gururunu yaşarken sorumluluğumuzun da bilincinde olmalıyız. Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini oluşturan irfan ordusudur, anlayışının sahibi yaşadığı yüzyılın ötesini görebilen Mustafa Kemal Atatürk bir yandan kurtuluş savaşının kazanılması için çaba gösterirken bir yandan da çağdaş bir eğitim sistemi üzerinde çalışmalar yapıyordu. Kurtuluş savaşının en zor günlerinde Ankara Maarif Kongresini toplamış ve cepheden gelerek kongrenin açılışına katılmıştır. Atatürk savaşla kazanılan bu toprakların eğitimle ilerleyebileceği anlayışı ile ‘Öğretmenler Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Yeni neslin, Cumhuriyetin fedakâr eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ diyerek, bizlere tarihi bir sorumluluk yüklemiştir. Değerli öğretmen arkadaşlarım, bizler öğrencilere sadece ders anlatmıyoruz. Geleceğini hazırlıyoruz. Güzel ahlakı, sevgiyi, saygıyı, iyi bir insan olmayı öğretmeliyiz. Geleceğimiz çocuklarımıza bu milleti bir arada tutan değerleri, vatan ve millet sevgisini iyi öğretmeliyiz. Atatürk öğrenci ne yaşta ve sınıfta olursa olsun onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakacak ve öyle davranacaksınız diyerek yaptığınız işin sorumluluğunu ve ağırlığını hatırlatmıştır. Ülkemizde bir daha darbeler, 15 Temmuzlar yaşamak istemiyorsak, bölgemizde lider ülke olmak istiyorsak vatansever donanımlı nesiller yetiştirmek zorundayız.”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’in konuşmasının ardından program, ödül töreni, “Dünya’nın Bütün Çiçekleri” isimli oyunun oynanması, kısa film gösterimi, öğretmen korosu ile devam etti. Adaylığı kalkan genç öğretmenlerin yemin töreninin yapılmasının ardından kutlama programı sona erdi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:20 tarihinde yazdırılmıştır.