Açılış nefes kesti

Lüleburgazspor 2 yıl aradan sonra 8 Kasım Stadı’nda oynadığı maçta Suadiye Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı.
Açılış nefes kesti
Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Lüleburgazspor ligin 3.haftasında evinde Suadiye Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Maça dikkatli ve hızlı başlayan Lüleburgazspor 8 Kasım Stadı’nı hınca hınç dolduran taraftarı karşısında iyi futbol oynamasına rağmen sahadan 1 puan ile ayrıldı.
Müthiş taraftar desteğini arkasına alan Lüleburgazspor, maça iyi başlamasına rağmen ilk dakikalarda gol yollarında sıkıntı çekti. Rakibinin üzerine yüklenen yeşil-kırmızılı takım maçın 42.dakikasında genç futbolcu Mert’in kendi kalesine attığı golle 1-0 yenik duruma düştü ve soyunma odasına bu skorla gitti.
Maçın ikinci yarısına iki değişiklikle başlayan teknik direktör Seyfullah Konyalı, Serkan ve Ceyhun’u oyundan alırken, Tolga ve Onurhan’ı sahaya sürdü. Tolga’nın girmesiyle birlikte rakip kalede daha fazla gol şansı bulan Lüleburgazspor, ikinci yarıda maça adeta abluka koydu. Maç boyunca rakibine pozisyon şansı vermeyen, maçın kontrolünü elinde bulunduran yeşil-kırmızılı takım Ömer ve Uğur ile yakaladığı pozisyonları bir türlü değerlendiremedi.
Maçın 85.dakikasında kazanılan penaltıyı gole çeviren Tolga, skora eşitliği getirdi, 1 – 1. Golün ardından taraftarın da desteğiyle galibiyet golünü arayan Lüleburgazspor, savunmada büyük boşluklar oluşturdu. Bu boşluğu değerlendiren Suadiye Belediyespor da maçın 90.dakikasında kaleci Serkan ile karşı karşıya kalan Cihan skoru 2-1 yaptı ve Suadiye Belediyespor ikinci kez öne geçti.
Lüleburgazspor, kalesinde gördüğü golün ardından rakip kaleye yüklendi. Uğur sağ kanattan getirdiği Ömer’in içeri çevirdiği topta, Tolga topun üstünden atladı ve arka direkt boş pozisyonda bulunan Kubilay topu ağalara gönderdi, 2 – 2. Lüleburgazspor aldığı bu beraberlik ligdeki ilk puanını da almış oldu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte takımını tribüne çağıran yeşil-kırmızılı taraftarlar, skordan olmasa da takımın gösterdiği performanstan oldukça memnun olduklarını gösterdiler.
 
Gençler sahada
Lüleburgazspor’un 8 Kasım Stadı’nda oynadığı ilk maçta altyapıda forma giyen Mert Üstüntanır ve Ceyhun Elmas, yeşil-kırmızılı forma ile ilk maçlarına çıktılar. U-19 takımında gösterdikleri başarılı performans ile A takıma davet edilen ve forma şansı verilen iki genç isim alkış topladı.
İlk yarıda istediği futbolu sahaya yansıtamayan Ceyhun, ikinci yarıda teknik direktör Seyfullah Konyalı tarafından oyundan alındı.
Savunmada görev yapan Mert, ise ilk yarıda yaptığı hatalarla ve kendi kalesine attığı golle adeta saç baş yoldurdu. Ancak ikinci yarıda sahaya koyduğu performans ise alkış topladı. Maçın ikinci yarısında savunmada rakibine geçit vermeyen Mert, iyi sinyaller verdi.
 
Tribünler doldu taştı
Lüleburgazspor, 2 yıl aradan sonra 8 Kasım Stadı’nda oynadığı maçta tribünler adeta doldu taştı. Takımlarına destek vermek için tribünlerdeki yerini alan taraftarlar 90 dakika boyunca susmayarak, takımlarını desteklediler. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Lüleburgazsporlu futbolcuları alkışlayan taraftarlar, takımlarının yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Lüleburgazsporlu futbolcuların göstermiş olduğu performans tribündeki seyircileri oldukça memnun etti. Lüleburgazspor ise ilerleyen haftalarda daha başarılı bir takım olacağının sinyallerini verdi.
 
Vali Yaman maçı izledi
Lüleburgazspor’un ilk kez ayak bastığı 8 Kasım Stadı balonlarla adeta bayram yerine çevrildi. Balonlarla süslenen 8 Kasım Stadı’nda taraftarlar da adeta şov yaptı.
Bu önemli maçı Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Trakya Bölge Müdürü Murat Hacıhaliloğlu ve davetliler bir arada izledi. Ömer MUTLU
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.