Muhtarlara Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi

Kırklareli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Lüleburgaz’daki muhtarlara temel afet bilinci eğitimi düzenlendi.
Muhtarlara Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi  

Vatandaşlara nasıl davranılacağını anlatmak, afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası neler yapmaları gerektiğini öğretmen ve bu yolla afet bilinci kazandırarak bir afet kültürü oluşturmak hedefi ile afet eğitimlerini gerçekleştiren Kırklareli AFAD 26 Şubat Pazartesi günü Lüleburgaz merkez ve köy muhtarlarına temel afet bilinci eğitimi düzenledi. Gerçekleştirilen eğitimde Kırklareli AFAD İl Müdürü Muhsin Özer açılış konuşması yaparak yaşanılacak afetlerde vatandaşın yanında olduklarını belirtti ve acil durumlarda ne yapmaları gerektiği kısaca anlatıldı.

Ayrıca katılımcılara AFAD Gönüllülüğü ile ilgili bilgilendirme yapılarak kendilerinden bulundukları kurum, mahalle ve köylerde gönüllülüğü teşvik edici çalışmalarda bulunmaları istendi.

Gerçekleştirilen etkinlikte son olarak katılımcılara temel afet bilinci eğitimi verildi. Temel afet bilinci eğitiminde öncelikle afetler hakkında bilgi verildi ve karşılaşma ihtimali yüksek olan afetler olan deprem ve sel hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından deprem ve sel afetlerini önlemek amacı ile hem afet öncesi yapılması gerekenler anlatıldı hem de afet gerçekleşirse yapılacaklar belirtildi. Eğitimin sonunda ise katılımcılar kendilerinin bulundukları yerlerde afet sırasında yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini aktardı.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.