“Demokratik bir kongre yapacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Ahmet Çakar, Lüleburgaz İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
“Demokratik bir kongre yapacağız”
Seçim gezileri çerçevesinde, Trakya ziyaretlerinde Lüleburgaz’da da bir takım temaslarda bulunan Çakar, parti binasında partililerle bir araya geldi. burada basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Çakar, Türkiye’de şiddetli bir propaganda olduğunu belirtti.
Çakar yaptığı açıklamada, “Bölgelerde yaşanan olaylar televizyonların anlattığı gibi değildir. Olayları yerinde izlemek ve dinlemek gerekiyor. Ancak üç açıdan bakıldığında terör tespit edilebilir. Bölgede bulunan güvenlik güçleri kanunlardan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı zorluk çektiklerini belirtiyorlar. Yasalarla gelen bu uygulamalar akıl dışıdır. Doğu’da Kürt olmak, Türk olmak zordur. Ama Ülkücü olmak hepsinden zordur. Ülkücü kardeşlerimiz orada bunun savaşını veriyor” dedi.
 
Karıştırmak doğru değil
Bölücülüğün önlenebilmesi için oradaki vatandaşların hissettiklerinin ve düşündüklerinin görülmesi gerektiğini savunan Çakar, “Kürt kardeşlerimizle PKK’yı karıştırmak doğru değildir. Bizi ayıracak sosyolojik bir unsur yok. Kürtçe dilinde 5 bin öz Türkçe kelime vardır. Bizim kardeşliğimiz çok eski tarihe dayanıyor. Aramızda ciddi bir fark yok. Sadece ağız farkı var. Bizler Allah’ın sözünde bütünleşiyoruz. Allah’ın ilan ettiği kardeşliği kimse bozamaz. Türkler ve Kürtler kardeştir, onları ayıranlar kalleştir. Tarih ilmi kardeşliğimizi belgeliyor. Düşman yakımızı bırakmıyor. Artık ABD’nin elini Türkiye’nin yakasından çekmesi gerekiyor. Ancak bu iktidarın bunu başarabileceği pek gözükmüyor. Eğer göreve gelirsek, o eli yakamızdan çekeceğiz. Bir müttefik hem dost hem düşman olmaz. Türkiye her ne kadar çıkmaza girdiyse de başbakan isterse buradan çıkarız” dedi.
Gündemde olan Suriye konusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Çakar, “Muhaliflerin ve Esad’ın isteklerini alarak çözüm bulunabilir. Ancak iktidar taraf oluyor. Bölgede oyunu biz kurmuyoruz. MHP iktidar olsa, büyük devlet politikasını uygular” diye konuştu.
İlçe Başkanı İbrahim Güleryüz de, kongre de aday olan Çakar’a başarılar dilerken, “Kongremizi en iyi şekilde, demokratik olgunluk içerisinde geçirmek istiyoruz” dedi.
 
Arkasında duracağız
Ziyarette hazır bulunan Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz da, “Gelen tüm adaylarımız partimizin iyiliğini istiyor. Hepimiz tek çatı altında toplanmalıyız. Adayımıza sahip çıkarak seçilen adayın arkasında durmalıyız. Kongrede, genel başkanımızın dahi resminin salona asılmayacağını duyduk. Bu gerçekten çok önemli bir konudur. Güzel bir gelişmedir” diye konuştu.
Son olarak söz alan Çakar, “Kendimi bir yerlere taşımak için aday olmadım. Türkiye demokrasisinde çok önemli bir zihniyeti gerçekleştirmek için aday oldum. Fikir ve kadro merkezli bir anlayışla hareket etmeliyiz. Bütün vatandaşlarımızın düşüncelerini alarak siyaset yapmazsak, çözüme ulaşamayız. Yeni bir siyaset anlayışını zorluyorum” ifadelerini kullandı. Çakar daha sonra partililerle hatıra fotoğrafı çektirerek, parti binasından ayrıldı. Ömer MUTLU
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:25 tarihinde yazdırılmıştır.