Yaşasın Cumhuriyet

Ülke genelinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Ankara’da yaşanan olaylar damgasını vurdu. Lüleburgaz’da Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan kutlamaların yağışlı hava nedeniyle Yeni Pazar Yeri’ne alınmasından haberdar olmayan vatandaşlar kutlamaların yasaklandığını sandı. Lüleburgaz Yeni Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen kutlamalar da ise coşku hakimdi.
Yaşasın Cumhuriyet
Cumhuriyet’in kuruluşunun 89.yılı Kapalı Pazaryeri’ne yapılan tören ile kutlandı.
Yağışlı hava nedeniyle Kapalı Pazaryeri’nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Lüleburgaz Kaymakam Vekili Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, 65.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.
İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kırklareli Vali Yardımcısı Lüleburgaz Kaymakam Vekili Günay Öztürk yaptı.
Öztürk, tüm vatandaşların bayramını kutlarken, “Cumhuriyet’i sürekli kılmak için hepimizin üzerine görevler düşüyor. Ben inanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100.yılında dünyada lider bir konumda olacağız. Yaşadığımız çağ, bilim çağıdır. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ancak bilim çağının gerektirdiklerini yerine getirerek ulaşabiliriz” dedi.
Konuşmaların ardından, şiirler ve kompozisyonlar okundu. Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 Daha sonra Emrullah Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Kutlama programı yapılan geçit töreni ile sona erdi.
 
Kırklareli’de kutlamalar spor salonunda yapıldı
 
Cumhuriyetimiz’in 89. yılı Kırklareli’nde de büyük bir coşku ile kutlandı.
 
Kutlama Programı çerçevesinde, 28 Ekim 2011 Cuma günü saat 13.00’da Vilayet Meydanın da bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti.
 
Cumhuriyet’imizin 89. Yılı Kutlama Programı çerçevesinde Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 29 Ekim 2011 Pazartesi günü saat 09.30’da Valilik Makamında, Devlet adına tebrikleri kabul etti.
 
-Cumhuriyetimiz 89 yaşında...


Kırklareli Vilayet Meydanında saat 10.00’da başlayan kutlama törenleri, yağmurun yağmasıyla birlikte Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.
 
Vali Mustafa Yaman beraberinde, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, vatandaşların, tören birliklerinin, öğrencilerin ve Kırklareli halkının Cumhuriyet Bayramını kutladı.
 
Törenler daha sonra yağışlı hava sebebiyle kapalı spor salonuna alındı. Kapalı spor salonunda devan eden törenler, Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
 
Vali Mustafa Yaman’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileri ile program sona erdi.
 
 
 
Ömer MUTLU
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.