Kömürlü Termik Santrale karşı imza kampanyası

Lüleburgaz İstanbul Caddesi’nde Trakya’ya yapılması istenen Kömürlü Termik Santrale karşı imza toplandı.
Kömürlü Termik Santrale karşı imza kampanyası  

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO), Lüleburgaz Kadın Platformu, Yeşil Sol Parti (YSP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) işbirliğinde gerçekleştirilen imza kampanyası vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 27 Temmuz Cuma saat 14.00’da açılan stantta vatandaşlara Kömürlü Termik Santralin Trakya’ya yapacağı çevresel zararlar anlatıldı.

İmza toplayanlardan Fuat Varış; “Kırklareli Doğası, yetiştirdiği doğal ürünleri ve turizmi ile ünlüdür.  Biz Güneş Enerjisi, Rüzgâr Enerjisi gibi doğaya zarar vermeyen enerjilerden faydalanılmasını istiyoruz. Eğer illa termik santral yapılacaksa ülkemizde buna uygun yerler de var. Buralara yapılsın. Ama Kırklareli gibi tarım ürünleri yenilen, doğası ve turizmi olan başka yerler çok az. Kırklareli gibi yerler talan edileceğine daha çok kollanmalı” dedi.

YSP Lüleburgaz Temsilcisi ve çevreci aktivist Sahir Uçar, yaptığı açıklamada “Her vatandaş bu dilekçelere imza atarak Kömürlü Termik Santralin olmaması için dava açmış olacak. Vatandaşlarımız bu konuya oldukça ilgi gösterdiler. 30 Temmuz Pazartesi akşamına kadar burada imza toplayacağız. Ardından akşam Babaeski’ye bağlı Karahalil Köyü’nde vatandaşlara Kömürlü Termik Santralin zararlarını anlatacağımız bilgilendirme toplantısı yapacağız. 3 Ağustos Cuma sabahı saat 09.00’da İnece’de Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yapacağı tüm vatandaşlarımızı bekleriz.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.