Lüleburgaz Yerel Yönetim Platformu kuruldu

Platform Sözcülüğünü Sahir Uçar’ın üstlendiği Lüleburgaz Yerel Yönetim Platformu’nda şu isimler yer aldı; Gönül Çelik, Hediye Kandir Tınmaz, Feyza Balbay, Ali Bektaş, Hakan Polat, Bülent Balbay, Kubilay Soyugütmüş, Serkan Taş, Sahir Uçar.
Lüleburgaz Yerel Yönetim Platformu kuruldu  

Lüleburgaz Yerel Yönetim Platformu Üyeleri 5 Eylül Çarşamba günü saat 19.00’da Belediye Binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Sürdürülebilir yaşam ve Kent istediklerini belirten Yerel Yönetim Platformu Sözcüsü Uçar yaptığı açıklamada “Sürdürülebilir Yaşam ve Kent İstiyoruz. Sosyal, ekonomik, çevre ve kent yönetimindeki ilişki/iletişim canlılığı. Sürdürülebilir kent gelişimi ve sürdürülebilir insan yerleşmesi olan kent istiyoruz. Yeşil büyüme, yerel istihdam, yenilenebilir enerjinin üretim ve dağıtımı, çevreye uyumlu teknolojik yenilikler içeren, kentsel kapasite artırımını sağlayan uygulamaları geliştiren, sürdürülebilir strateji uygulaması için eyleme geçebilen,  bilgi üretimi ve paylaşımın, eğitimin, insan ve tüm canlıların sağlığının ön plana alındığı, gıda ve beslenmenin, yeşil yapıların, su ve hijyenin, yeşil taşımacılığın,  yerel grupların desteklendiği sosyal bir kentin adının Lüleburgaz olmasını istiyoruz.

Ormanın, toprağın, temiz su dâhil yeraltı su rezervi ve ender türlerin korunduğu. Atık ve dönüşüm yöntemi olan,  enerji verimliliği, hava kalitesinin korunduğu, iklim değişikliğini azaltıcı önlemlerin alındığı, çevre yönetim anlayışı, yaşanabilir kent planlaması ve plan geliştirme yönetimini, toplum geliştirme alanlarını, medeni ve siyasi hakların güçlenmesini, toplumsal bağların gelişmesini, yerelin söz ve karar sahibi olmasının başarıldığı bir kenti özlüyoruz. Sağlıklı barınma,  enerji tasarruflu binalar ve çevre dostu kentsel ulaşım sistemleri sağlayan. Sürdürülebilir arazi kullanım biçimleri ve imar planlarını Çevre Etki Değerlendirme içine alan, kent tarihi ve tarihi dokunun korunmasına önem veren, sosyal ve kültürel çeşitliliği yaşatmak isteyen bir yerel yönetim anlayışının hayat bulmasını istiyoruz.

Aktif, kapsayıcı, güvenli yapı ve yollarıyla birbirlerine iyi bağlanmış, canlı bir ekonomiye sahip. İyi tasarlanmış ve inşa edilmiş, yürüyüş, bisiklet, engelli yollarıyla, kaldırımları,  yeşil alanları, toplum kullanımına uygun parkları, temiz havasıyla toplum ihtiyacını karşılayacak Otoparkları olan.  Arazi değerine ve müdahillerine RANT sağlamayan tutarlı kent yönetimi arzuluyoruz. Aile değerlerinin aşınması, yoksulluğa razı olma, kadercilik, umutsuzluk, yalıtılmışlık, özdeşleştirme, marjinal ve sınıf altı geçim stratejisine izin vermeyen bir yerel yönetim istiyoruz.

Su, hava, toprak, yiyeceklerdeki kirlilik çocuklar başta olmak üzere insanları ve tüm canlıları tehdit etmekte,  yerelde tüm önlemlerin geciktirilmeden alınmasını gerekmekte. Su, kanalizasyon ve katı atık hizmetlerinin ticarileştirilmesi ve özelleştirilmesine son veren, sağlıklı kent hareketi, herkes için sağlık ve sağlıkta eşitlik, çevre hakkı ve sürdürülebilir kalkınma,  ortak gelecek için yerelin söz ve karar hakkının hayata geçirilmesini. Yerel, bölgesel, ülke ve uluslararası işbirlikleri için çaba istiyoruz.

Kentte yaşayan diğer canlılarında yaşama hakkı ve koşullarının oluşturulmasını sağlayan yerel yönetim istiyoruz. Ekolojik kent kültürü ve mücadelesinin toplumsallaşması için çaba harcayan, mutlu ve sağlıklı kentlerden söz ederken Lüleburgaz'ın da anılmasını istiyoruz. Bunları başarmak için hiç kimseyi ötekileştirmeden halkla kucaklaşan bir belediye ve ona destek veren bir halk gerekir.  Lüleburgaz bunu başaracaktır.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:22 tarihinde yazdırılmıştır.