Abanoz “ Kişiye özel değil topluma hizmet getirdik”

Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, 9 Kasım Cuma günü saat 17:00’de Lüleburgaz FM’in konuğu oldu.
Abanoz “ Kişiye özel değil topluma hizmet getirdik”
Radyo Sahibi Alaattin Erdal’ın sorularını tüm samimiyeti ile yanıtlayan Başkan Abanoz, 2014 Seçimlerinde Belediye Başkanlığı, 2019 yılında da Milletvekilliği için aday olacağını belirtti.
Halil Abanoz kimdir?
Kısaca kendisini tanıtan Başkan Abanoz “ 1964 Evrensekiz doğumluyum. Bulgaristan Kırcaali Çıtaklar Köyü’nden göç eden bir ailenin torunuyum. Lüleburgaz Ticaret Lisesi mezunu, evli ve iki çocuk babasıyım. 1987 yılından beri serbest muhasebeci mali müşavir olarak çalışmaktayım ve firmam var. Belediye Başkanı olunca çalışanlarıma devrettim” dedi.
Alaattin Erdal’ın “ niçin Belediye başkanlığı?” sorusuna yanıt veren Abanoz “ Dedem kasabamızda ihtiyar heyeti görevinde bulunmuş, babam belediye meclis üyeliği yapmış. Bende genç iken kafama koydum, “ Bir gün gelecek bu beldeye belediye başkanı olacağım dedim”. Bunu 24 yaşında söylemiştim. Demek ki siyaset kanımızda varmış. 99 yılında %18 oy oranımız vardı, 2004 yılında aday oldum ve %24 oy oranı aldık. Tabiri caiz ise halkımızın gözünde kızandık. Sonra 2009 yılında tekrar başkan adayı oldum ve 44 yaşında %40 ile başkan oldum. 2014 yılındaki seçimlerde de tekrar adayım, sonraki üçüncü dönemi düşünmüyorum. Çünkü gençlerin önünün açılması gerektiğini düşünen biriyim. Allah nasip ederse 2019 yılında da milletvekilliği seçimlerinde aday adaylığımı açıklarım” dedi.
“Cesaret edip altyapıya eğildik”
Abanoz “ 2009 yılında TL borcu olan bir belediye devraldık. Önceki dönem için Halim Başkan için bir şey söylemiyorum, bu borç büyük bir borç değildir, belediyenin ödeyebileceği makul bir borçtur. Benim en büyük idealim alt yapıya eğilmekti. İnanın kanalizasyonu olmayan tek beldeyiz. Buradan ilan ediyorum, Evrensekiz’de tek bir metre kanalizasyon yok tamamen drenaj kanalları var. Evrensekiz Foseptik çukurlarıyla atıklarını bertaraf eden bir beldedir. Takım elbise ile damat düğüne çıkıyor ama ayağında ayakkabı yok. Bizim de eksiğimiz kanalizasyondu. Genç ve dinamik bir meclisimiz vardı. Kolları sıvadık, cesaret edip yola çıktık. İkinci meclisimizde karar aldık. İhalesini yaptık İller Bankasından vize aldık. Su gelirlerimizin düşük olduğu söylenerek 2011’de kredi çıkarılmadı. 2012 Nisan geldi kredi yine onaylanmadı. Ankara’ya gittim, sizin krediniz onaylanmaz, işiniz 9 trilyonluk, sizin alabileceğiniz kredi ancak 2,4 trilyon olur dediler. Yine değerlendirilmesini istedim, bu kez 6 Trilyon çıkarıldı. Onay verin 1 Trilyon da biz verelim deyince tamam dediler. Parayı yatırdık onayımızı aldık Mayıs ayında kredimiz nihayet onandı, 12 Temmuz 2012’de ihalemiz yapıldı. Ama 17 Ekim’de ancak yer teslimi yapabildim. 6 trilyon bütçe hazır, ihale bitti 4 aydır kazı çalışmasına başlayamadık ama inşallah haftaya başlayacak. Bu arada buna engel olan bir şey daha var. Arıtma tesisi yeri kamulaştırması yaptık, arıtma tesisinin beldeye yakınlığı iddia edilerek bazı siyasiler yüzünden imza kampanyası başlatıldı, mahkemelik olduk ve kaybettik. Biz de beldemizden birinden başka bir yer satın aldık. “Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış” derler aynen öyle oldu.  Kanalizasyonumuzu da inşallah 2013 yılında arıtma tesisimizle birlikte halkımızın hizmetine açacağız. Bu kanalizasyonu bu meclis tamamlayacak kimse başka hayal kurmasın. Ama bu arada insanlarımıza seslenmek istiyorum. Bu kanalizasyon çalışmalarında çamur içinde kalacağız, zahmetler çekeceğiz. Kimse bunları bana getirmesin. Çünkü güzel şeyler için zahmet çekilmeli” dedi.
Başkanlığı süresince kişiye özel değil, topluma hizmet getirdiklerini belirten Abanoz “ Okulumuz yaklaşık 300 bin liralık yatırım aldı, bunun yüzde yetmişi belediyemizden karşılanmıştır. Şu an okulumuz aynı bir kolej havasındadır. Çocuklarımız doğalgaz ile ısınmakta ve sorunları yoktur. Tüm çalışmalarımız halkımız içindir” dedi.
Gökhan KAN
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:24 tarihinde yazdırılmıştır.