“Kara Paket uygulaması esnafı zora sokacak”

Lüleburgaz Gıda Maddeleri Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca, sigaraların tek tip düz pakette satılmasını öngören “kara paket” önerisinin esnafı zora sokacağını belirtti.
“Kara Paket uygulaması esnafı zora sokacak”  

Gıda Maddeleri Odası Başkanı İlhan Karaca, “Sağlıkta Şiddet Tasarısı” olarak bilinen kanun teklifinde yer alan ve sigaraların tek tip düz pakette satılmasını öngören “kara paket” önerisine dair açıklamalarda bulundu. Kara Paket uygulamasının güçlükle ayakta durmaya çalışan esnafı zor duruma düşüreceğini belirten Başkan Karaca, “Kanun Teklifi’nde önerilen kara paket uygulaması önerilen kara paket uygulaması, güçlükle ayakta duran esnafın hayatını daha da zorlaştıracaktır. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu zor zamanlarda, esnafımıza destek olmak, mümkün olabilecek her konuda yardımda bulunmak daha anlamlı olacakken, esnafı ekonomik olarak çıkmaza sürükleyecek bu tür uygulamaların gündeme gelmesi bizleri fazlasıyla üzmektedir. Bu önerinin ivedi olarak iptal edilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Ülkemizde kaçak sigara ticaretinin %20’lerden %8’lere kadar gerilediğini belirten Başkan Karaca, “Sigaraların kara pakette satılması, kaçak sigara ticaretinin önünü açacak ve kaçakçılıkla mücadele uğruna yıllardır verilmekte olan büyük savaş, sağlanan başarıya rağmen sekteye uğrayacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.