Lokantacılar Odası “Yemekmatik” kartını tanıttı

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin ilk Milli Alışveriş ve Yemek Kartı olan “Yemekmatik” 23 Kasım 2018 Cuma günü Lüleburgaz’da da tanıtıldı.
Lokantacılar Odası “Yemekmatik” kartını tanıttı Lüleburgaz Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkan Vekili ve Lüleburgaz Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Nihat Yaman saat 14.00’te oda binasında bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında Milli Alışveriş ve Yemek Kartı olan “Yemekmatik” kartını tanıtan Nihat Yaman, bu kartın artık Lüleburgaz’da da kullanmaya başladığını söyledi.

İsteyen kurumlara, işyerlerine ve şahıslara bu kartların satışının Lüleburgaz Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından yapılacağını söyleyen Nihat Yaman kart hakkında şu bilgileri verdi; “Bildiğiniz gibi şu an kullanılan alış veriş ve yemek kartlarına işyeri yüzde 12 komisyon ödüyordu. Federasyonumuz da düşündü ve yerli bilişim şirketimizle bir sözleşme yaparak bu böyle bir kart üretti. Milli Alışveriş ve Yemek Kartı olan “Yemekmatik” Türkiye’de böyle ortaya çıktı. Bu kart Türkiye’nin belli noktalarında satışa çıkmıştı. Şimdi Lüleburgaz’a da geldi. Lüleburgaz’da bu kartın teminini odamızdan sağlanacak.  Bunun yanında kartımızın komisyon bedeli yüzde 12 değil. Yüzde 6 olacak. Federasyonumuz bu kartı çıkardıktan sonra durmadı. Yabancı menşeli olan diğer kartların komisyon bedellerinin de yüzde 12’den yüzde 6’ya düşürmeleri için baskı yaptı. Ve diğer kartların komisyon oranları da yüzde 6’ya düştü. Şimdi bize düşen görev bu Milli Alışveriş ve Yemek Kartımıza sahip çıkmak” dedi. Ertan BAYER  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:19 tarihinde yazdırılmıştır.