AK Parti Milletvekili Minsolmaz’dan Muhtarlara ziyaret

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.
AK Parti Milletvekili Minsolmaz’dan Muhtarlara ziyaret  

26 Kasım Pazartesi günü saat 11.00’da gerçekleştirilen ziyarette Muhtarlar ile bir araya gelen Vekil Minsolmaz, sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırıp değerlendirmelerde bulundu.

Vekil Minsolmaz, Lüleburgaz’ı ve Kırklareli’ni ilgilendiren projelerden ve yapılan çalışmalardan bahsederek, “Ergene planının toplam bütçesi 10 Milyar TL’dir. Türkiye 24 Milyar doları kaç yıl boyunca IMF’ye ödemeye çalıştı hatırlayın. Şimdi 10 Milyar TL sadece Ergene’ye harcanıyor. Bunu sadece atık suları arıtma değil, erozyonla mücadele kısmı var, dere ıslahlarının hepsi bu ergene eylem planının bir parçası. 2002’ye kadar ilimizde bir tane dere ıslah olmadı. Şimdi 609 tane dere ıslahının 64 tanesi bitti. Babaeski’yi yaptık en son. Bu dere ıslahları bazılarına fantezi gelebilir. Ama bir tane beklenmedik yağmur bir köyü ortadan kaldırabiliyor arkadaşlar. Dere Islahlarında birinci amaç can güvenliğidir. En iyi, hızlı akışkanlığı sağlayacak şekilde planlıyoruz. En kötü yağış senaryosuna göre orada dere yatağını temizleyip suyun akışkanlığını sağlıyoruz.

Lüleburgaz Dere Islah projesi 40 Milyon TL

Lüleburgaz Dere’mizin ihalesini yaptık. Yaklaşık 40 Milyon TL’lik bir tutarla 4 parça şeklinde Lüleburgaz Deremiz ile ilişkin projemiz sürüyor. Lüleburgaz deremiz ceylanlar un fabrikasının arkasından Demirköy E5 köprüsüne kadar olan kesimine kadar dere ıslahı yapılacak. Hem oralarda yaya köprüleri olacak tarihi Taşköprü ile uyumlu hem de Dere’nin kenarları gezinti, mesire alanları olacak. Belediyemiz ile görüşüyoruz. Onlarda eski Tredaş’ın olduğu, eski İtfaiye’nin olduğu yeri de, orada sur duvarları açılacak şekilde yapılacak.

“Edirne girişimizi düzenleyeceğiz”

Lüleburgaz’ın iki tane kapısı var. Bir E5 kapısı var. Birde Eski İstanbul Caddesi kapısı var. Yani radardan gelirken. Orada biraz kapımız bozuk. Orasını düzenleyeceğiz. Set üstü yolu çok kullanılıyor. O bölgede de kapalı spor salonumuz vardı. Onu yıktık. Çünkü depremsellik açısından sıkıntılı bir binaydı. Yeni spor salonumuz içinde DSİ karşısında pazaryerinin yanında DSİ alanını Veysel Eroğlu’dan istedik sağ olsun ikiletmedi. Çocukların güvenle gideceği, sanayinin içine girmeden, minibüsle kolay ulaşabileceği, okullar alanına yakın bir alana kapalı spor salonu yapacağız. Özellikle bu Edirne Bayırından Lüleburgaz’ın girişine büyük bir düzenleme düşünüyoruz.

“Sıkıntımız köy bağlantı yollarında”

Her zaman olduğu gibi kaynaklar her şeyin bir anda olmasına imkân vermiyor. Valimizle birlikte bizim asli görevimiz Kırklareli iline gelen kaynakları arttırmak. Kırklareli’nin kaynaklarını yeterli miktarda alıyoruz. Bizim ana E5 karayolumuzda ne de diğer tali yollarımızda problem yok. Köyler arası bağlantılarda ve köyleri şehre bağlayan bağlantılarda sıkıntımız var. En büyük sıkıntımız da Evrensekiz yolu. Orayla ilgili çalışmamız var. Tabi bunlar trafik yoğunluğuna göre. Bazen muhtarlarımız bizden talepte bulunuyor. Benim Milletvekili olarak görevim öncelik sıralamasını yapmak. Bazen bir muhtarımız düğün salonu istiyor. O da bir ihtiyaç ama yanındaki köyün su problemi varken biz düğün salonuna giremiyoruz. Onun için bunları zamana bağlı olarak çözmek iradesindeyiz.

“Amacımız Lüleburgaz’a bir üniversite kurmak”

Üniversitemizi 2007 yılında açtık. 11 yılda 30 bin öğrencili bir üniversite oldu. Hukuk Fakültesi’ni aldık. Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi için Orman Bakanımız ile Valimizle birlikte Lüleburgaz Hava Radar arazisinin tahsisi için konuştuk. Buradaki amacımız Lüleburgaz’a bir üniversite kurmak. Belirli bir üniversitede belirli bir fakülte sayısında olursak İstanbul’dan da, Anadolu’dan da öğrencilerin gelip en kolay şekilde eğitim alacağı bir yer. Onun için biz biraz hedefi yüksek tutuyoruz. 1000 dönüm arazi ile bu işe başlamak istiyoruz. Yarın Fakülte’nin dekanı geldiği zaman inşallah ilerleyen süreçte Rektör’ü de olur, parça parça bu işler olmasın.

“Tıp Fakültesi için yer seçimi yapılacak”

Sağlıkta hepimizin rahatsız olduğu bir konu doktor eksikliğiydi. Çünkü bizim Tıp Fakültesi olmadığı için zor zahmet getirdiğimiz branş doktorları ihtisas için mutlaka gidiyorlar. Tıp Fakültesi olan illere gidiyorlar. Ya Namık Kemal Üniversitesi için Tekirdağ’a gidiyorlar ya Cerrahpaşa için İstanbul’a gidiyorlar ya da Edirne Tıp’a gidiyorlar. Bizde doktor eksikken buralarda yığılma oluyor. Bunu da engelleyemiyorsunuz. Bir tıp doktoru ihtisas kazanırsa, ihtisas olan hastaneye gidebiliyor. Onun için Tıp Fakültesini bizzat Cumhurbaşkanı’mız ile ben paylaştım. Hastanelerimizi yapıyoruz çok güzel oluyor. Ama doktor tutamıyoruz, ihtisasa gidiyorlar. O zaman Tıp Fakültesi yapalım dedi oraya. Allah’ın izniyle bakanlar kurulundan çıktı. Resmi Gazetede yayınlandı. Şuanda yer seçimi yapılacak. Ama bu yıl 99 tane hekim getirdik arkadaşlar. Tarihinde Kırklareli İline bir çırpıda 99 hekim hiç gelmedi. Bunların hepsini tamamlıyoruz.

“Devlet Hastanesi inşaatı süresinden önce bitebilir”

Eğitimde iyiyiz. Okullarımızın başarı ortalaması son derece güzel. Sınıflardaki öğrenci sayılarında özel okullar durumundayız. Çok sayıda özel okul ve çok sayıda özel hastanemiz var. Kent geliştikçe oradaki özel sektörde piyasasını oluşturuyor. Bugün Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde bir kişi yoğunluktan sıra alamıyorsa 5 tane hastane var ve tedavisini olabiliyor. Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde yer güzel, inşaat hızlı gidiyor. Belki süresinden önce bitirilecek.

“İmar Barışı kaçak yapılaşmaya imkân tanımak için yapılan bir şey değil”

Yapılaşmayla ilgili önemli bir adım attık. İmar Barışını başlattık. Bunu öncelikle köylerimiz için çıkarttık. Süreyi de Ocak sonuna kadar uzattık. Bu kaçak yapılaşmaya imkân tanınmak için yapılan bir şey değil. Onun tarihi var. 2017 yılının sonuna kadar yapılmış yapılar için geçerli. Vatandaş bir şekilde yapmış ahırını 2 hayvan koyacak. Destek almak istiyor. Tarım İl Müdürümüz soruyor. Ahırın projesi var mı, ruhsatı var mı? Vatandaş bir köy kenarında sucuk imalatı yapacak. Bir yer var veremiyor. Devlet iskân soruyor. Biz dedik ki bunlar madem yapılmış. Bunlara yapı kayıt belgesi düzenlensin. Ruhsatı olmayan yerlere metre karesine 3 TL ödesin, devlet buraya yapı kayıt belgesi ile buraya elektrik, su, doğalgaz bağlayabilsin.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:25 tarihinde yazdırılmıştır.