Buz Pisti bu sene açılmayacak

Lüleburgaz’da 11 yıldır kış aylarında belediye tarafından açılan Buz Pisti, bu sene açılmayacak.
Buz Pisti bu sene açılmayacak  

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Aslan, önceki yıllarda 11 kez hizmet veren ve bu senede açılması beklenen Buz Pisti’nin bu senelik açılamayacağını belirtti. Aslan, yaptığı açıklamada “Her sene Ocak ayında açtığımız Buz Pisti’ni bu sene otoparkımızda yapacağımız yalıtım çalışmaları nedeniyle açamayacağız.” dedi.

Kongre Meydanında kurulan Buz Pisti’nin sularının altında bulunan otoparkın bazı duvarlarına zarar verdiğini belirten Aslan, önümüzdeki senelerde ise tekrar buz pistini açacaklarını belirtti.

Sokak hayvanlarına beslenme noktaları kurulacak

Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Aslan, belediye tarafından sokak hayvanları için şehrin dış kısmında belirlenen yerlere hayvanlar için beslenme alanları kuracaklarını belirterek, “Lüleburgaz’da sokak hayvanları için kentimizin dış kısımlarında belirlediğimiz alanlara yaklaşık 10 adet beslenme noktaları kuracağız. Şuanda malzeme araştırması yapılıyor. Kuracağımız yerlere herhangi bir zarar gelmemesi için taş veya beton olarak yapmayı düşünüyoruz. En kısa zamanda bunu hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Kuracağımız alanlarda hayvanların su ve yemek ihtiyaçlarını belediyemiz karşılayacak. Bu anlamda hayvan severlerinde bu konuda bizlere desteklerini bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.