Çocuklar Gülsün diye tüm Kurumlar El Ele verecek

Lüleburgaz Kaymakamlığı’nca koordine edilecek “ Çocuklar Gülsün diye tüm Kurumlar el ele” Projesi, Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılan ilk toplantı ile start aldı.
Çocuklar Gülsün diye tüm Kurumlar El Ele verecek
Toplantıya Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Çarıkçı, Ticaret Borsası Başkanı Kenan Var, LİAD Başkanı Cengiz Konca, LÜSİAD Başkanı Ercan Daloğlu ve RAM Müdürü Birsen Karael katıldı.
Proje hakkında bilgiler veren Karael “Lüleburgaz’daki dezavantajlı mahallelerimizde bulunan ilk ve ortaokullarımızdan; Şaban Öğünç İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu, 80. yıl İlkokulu, Durak İlkokulu’ndaki okula devam etmeyen, uzun süreli devamsızlığı tespit edilen roman, yoksul ve yetim öğrencilerin eğitim, öğretim, sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarının desteklenmesi planlanmaktadır.
Projenin Gerekçesi;
Belirtilen okullarımızda okul idareleri ve rehber öğretmenlerimizce sürekli olarak devamsızlık, Sosyo-ekonomik ve kültürel yoksunluk araştırmaları yapılarak bazı önleyici ve koruyucu tedbirler alınmaya çalışılsa da bu tedbirler sınırlı kalabilmektedir. Zorunlu öğrenim çağındaki çocukların en temel hakkı olan eğitim hakkı ailevi çeşitli engellerle engellenebilmekte, bazı çocuklar çalıştırılabilmekte, madde kullanımına başlayabilmekte, birçoğunda sağlık sorunları gelişebilmekte hatta suça itilebilmektedirler. Bu okullarımızdaki dezavantajlı aile ve çocukları ile yoksul ve yetim öğrencilerin ve ailelerinin bilinçlendirilmesinin amaçlandığı projeden kalıcı ve sürdürülebilir sonuçlar alınması için birçok kurumun işbirliği içinde çalışması amaçlanmaktadır.
Eğitimler sürecinde belirlenecek öğrencilerle Yaratıcı Drama çalışmalarının başlatılması ve Proje bitiminde sahne etkinliğinin sergilenmesi, tespit edilen bu öğrencilere yerel sponsorlardan (TSO, Ticaret Borsası, LİAD vb) kaynak sağlanarak Toplum Destekli Polis Üniforması diktirilmesi, öğrencilere kitap okuma etkinlikleri yapılması, Toplum Destekli Polis Üniformalı öğrencilerin mahallelerindeki kahvehanelerde vakit geçiren yetişkinlere mahalle elçileri olarak kitap hediye etmeleri planlanıyor.
Proje ile kısa vadede, belirlenen öğrencilerin; eğitim, öğretim, sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarının desteklenmesini sağlanacak ve Toplum Destekli Polislik Mesleği tanıtılmış olacak.
Orta vadede ise öğrencilerin alacakları eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetleri sayesinde öğrencilerin benlik algılarının olumlu gelişmesi, özgüvenlerinin arttırılması, olumlu tutumlar geliştirmeleri, okula devamlarının arttırılarak başarılı olmalarının sağlanması, Yaratıcı Drama çalışmaları sayesinde dolaylı olarak dışavurumlarla problem ve çözüm yollarının farkındalığının sağlanması amaçlanmaktadır.
Projeden faydalanması öngörülen öğrenci sayısı ilk etapta 75 öğrenci olarak belirlenmiştir.
1-4 ve 5-8. sınıf düzeyindeki, devamsız yoksul ve yetim öğrenciler seçilecektir. Proje Koordinasyonu Kaymakamlık tarafından sağlanacaktır. Lüleburgaz Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Lüleburgaz TSM/ADSM, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, RAM Müdürlüğü, ilgili okulların idareci ve rehber öğretmenleri, muhtarlar ve yerel basın projeye katılacaklardır” dedi.
Gökhan KAN
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:18 tarihinde yazdırılmıştır.