Yayalar her zaman önceliklidir

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Lüleburgaz Lisesi’nin desteğiyle 6 Şubat 2019 çarşamba günü saat 12.00-13.30 arasında İstasyon Caddesi Lüleburgaz Lisesi önünde bulunan yaya geçidinde trafik sürücülerine ‘Yaya Öncelikli Trafik’ konulu broşür verildi.
Yayalar her zaman önceliklidir  

Lüleburgazlı sürücülerin bilinçlendirilmesi için yapılan uygulamada trafik sürücüleri durduruldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve Lüleburgaz Lisesi öğrencileri tarafından sürücülere broşür verilerek uygulama anlatıldı. Uygulamada emniyet kemerini takmayan sürücüler de uyarıldı. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen uygulamaya Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve tüm kurum amirleri katılım gösterdi.

Lüleburgazlı vatandaşların da memnuniyetini dile getirdiği uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya “ Bugün Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde yayalara öncelikle ilgili bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Özellikle sürücülerimizin yaya geçitlerine hassasiyet gösterip Yayalara öncelik tanımalarını bekliyoruz.  Yayaların can güvenliği yok ancak sürücüler araç içerisinde korunuyor. En küçük temas bile ölümcül olabilir. Bu sebeple bunun gibi uygulamalara daha sık yer vereceğiz. Bugün bilinçlendirme etkinliği yaptık. Üzerinde hassasiyetle duracağımız bir konu.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ise “ Tüm Türkiye’de yapılan son derece doğru bir uygulama. Ülkemizde trafik sorunu ciddi boyutlarda. Bu konuda eğitim ve bilinçlenmek çok çok önemli. Hayata yol vermek için önceliği yayalara vermemiz gerekiyor. Bu uygulamayı hayata geçiren herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:17 tarihinde yazdırılmıştır.