LÜKAP’tan 8 Mart açıklaması

Lüleburgaz Kadın Platformu (LÜKAP) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Özgürlük Meydanı’nda (Üçgen Park) basın açıklaması düzenledi.
LÜKAP’tan 8 Mart açıklaması  

8 Mart Cuma günü saat 18.00’da gerçekleştirilen basın açıklamasını LÜKAP adına Fatoş Günaçar ile Burcu Putuş tarafından okundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bizler, kadınların emeğinin ve özgürlüğünün mücadelesinin izinden yürüyen kadınlarız. Kadınlar olarak eşitsizliği, sömürüyü ve şiddeti üreten ataerkil sisteme karşı yıllardır devam eden mücadelemizi kararlılık ve ısrarla sürdürüyoruz.

Yıllardır emeğimizi yok sayan, ürettikleri politikalarla, verdikleri demeçlerle kadınları 2.sınıf vatandaş yerine koyan söylemlerle yüzyüzeyi Bedeller ödeyerek elde ettiğimiz haklarımız dâhil yok sayılıyor. İtaati normalleştiren, kadın bedeni ve yaşamını denetim altına almaya çalışan cinsiyetçi politikalar, savaş politikaları ve nefret siyaseti bizler kadınlar için daha çok ölüm, şiddet, güvencesizlik, sömürü ve yoksullaşma demek. Devletin yetkilileri kadın özgürlüğü ve eşitliğini sağlamak yerine muhafazakâr aile yapısını güçlendirmeye, kadını toplumun dışına iten protokoller imzalamaya devam ediyor. Biz kadınlar toplumun yarısıyız, o halde alınan kararlarda da eşitliği sürdürmek istiyoruz. Hükümetin kadın sorunlarını çözen politikalar üretmeye ve sorumlulukları almaya çağırıyoruz. Kadın yaşamına dair tüm düzenlemelerin kadınlara sorularak ve kadınlarla birlikte yapılması gerektiğinin bir kez daha altını çiziyoruz. Taciz ve tecavüzlerin kader olarak adlandırılmasını kabul etmiyor, kapitalizmin sömürüsünden kurtulana dek eşitlik, özgürlük, emek ve hak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz.

8 Mart; kadınların baskı, sömürü, haksızlık ve eşitsizliğe karşı ülkemizde ve tüm dünyada mücadele günüdür. 8 Mart; Amerika’nın New York kentinde yüzlerce tekstil işçisi kadının düşük ücret, uzun çalışma saatleri ve insanlık dışı çalışma koşullarını reddettiği için greve çıktığı gündür. 8 Mart; devlet ve erkek şiddetine direndikleri için 129 kadın işçinin katledildiği gündür. 8 Mart; kadını toplum dışına itmeye çalışanlara karşı birlikte düşünme, birlikte üretme, gelecek güzel günlere inancımızı tazeleme günüdür. 8 Mart; özgürlükten, bağımsızlıktan, eşitlikten yana olan, üreten ve ürettiğini hakça paylaşan emekçi kadınların günüdür. 8 Mart; kadını erkeğin hizmetçisi olarak gören karanlık zihinlere karşı omuz omuza durma günüdür. 8 Mart; taleplerimizi, umudumuzu, hayallerimizi yüksek sesle haykırdığımız gündür. 8 Mart; eşitliği-özgürlüğü bir kere görsen, duysan, dokunsan yaşamın boyunca vazgeçemezsin dediğimiz gündür. 8 Mart; kadınların direniş türküsüdür. 8 Mart; sen istersen dünya değişir, sen istersen hayat değişir. Düşme peşime diyerek tüm dünya kadınlarının mücadelesini birleştirdiği gündür.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.