Orman Haftası etkinliklerle kutlandı

Mektebim Okulları Lüleburgaz Kampüsü tarafından 21 Mart 2019 perşembe günü Kongre Meydanı’nda Orman Haftası olması nedeniyle etkinlik düzenledi.
Orman Haftası etkinliklerle kutlandı  

Lüleburgaz Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlik saat 13.30’da başladı. Özel Mektebim Koleji tarafından organize edilen etkinlik kardeş okul olarak belirlenen TEK Anaokulu,  Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı yürüyüşle başladı. Öğrenciler Kongre Meydanı’nda toplanarak İstanbul Caddesi ve Fatih Caddesi üzerinde yürüyüş yaparak başlangıç noktalarına geri döndüler.

Mektebim Okulları Öğretmeni Yazgülü Tunar’ın açılış konuşmasının ardından Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.  Başkan Yardımcısı Atay yaptığı konuşmada “ 21-26 Mart Orman Haftası. Ormanlar diyoruz ki yurdumuzun kıyafetidir. Bizleri yazın güneşten, kışın soğuktan koruyan elbiselerimiz varsa dünyamızı da koruyan ormanlarımız. Ormanlar bizim nefes almamızı sağlayan akciğerlerimizdir. Bizler ormanları korursak ağaçları korursak daha güzel bir dünyada yaşayabiliriz. Kullandığımız defterler, kitaplar, kalemler hepsi ağaçtan yapılıyor. Bunları biliyoruz. Bunları ne kadar tasarruflu kullanırsak ormanlarımızın yok olmasında o kadar az etki ederiz. Her bulduğunuz alana ağaçlar dikin. Park alanlarımızı ağaçlandırmayı istiyorum. Gelin ilçemizin her alanını ağaçlandıralım” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte daha sonra TEMA Vakfı Sorumlusu Vicdan Aladağ konuşma yaptı. Aladağ’ın konuşmasının ardından Mektebim Orkestra Kulübünün ve öğrencilerin şiir dinletisi, drama kulübünün dramatizasyonu gerçekleşti. Ormanın yararları konulu konuşmanın ardından halk oyunları ekibinin gösterisiyle etkinlik sona erdi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:20 tarihinde yazdırılmıştır.