“Kadın Hakları Günü” kutlanıyor

Lüleburgaz Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi gazetemizi ziyaret ederek, 5 Aralık “Kadın Hakları Günü” ile ilgili bir açıklama yaptı.
“Kadın Hakları Günü” kutlanıyor
Gazetemizi ziyaret ederek bugün saat 13.00’te yapacakları programa tüm kadınları davet eden Meclis Başkanı Nesrin Göçener, “Bu anlamlı günü gururla, sevinçle ve minnetle kutluyoruz. 8 Şubat 1935’te milletvekili seçimlerinde kadınlar ilk kez bu haklarını kullanarak 18 kadın milletvekilimiz TBMM’ye girdi. Bu ülkemiz için hafızalardan silinmemesi gereken bir yeniliktir. Bu konu üzerinde hassasiyetle çalışan başta Mustafa Kemal Atatürk’ü ve emeği geçenler şükranla anıyorum. Biz Türk kadınları olarak Atatürk ilke ve inkılâplarını, demokratik ve laik cumhuriyetimizi en iyi şekilde temsil etmeye hazırız. Bu asil görevi Türk kadının en iyi şekilde yerine getireceğine bütün kalbimle inanıyorum” dedi.
 
Kadın bakışı
Göçener, açıklamasında, “Bu günümüzde tüm kadınlarımızın haklarının savunulması ve gereğinin yapılmasını diliyorum. Bunun içinde, en temel nokta, sosyal hayatta ve iş hayatında kadının kendini ispatlaması ve göstermesidir. Eğer kadın bu alanlarda var olmuyorsa siyaset yapması da mümkün değildir. Bu nedenle kadın yaşamın her alanında görünür olmalıdır. Kadınlarımızın iş hayatında kalması sağlanmalıdır. İş hayatında, sosyal yaşamda, siyasette bir yere gelmek ancak bu yolları takip ederek olur. Kadınlarımız siyasette daha çok yer almalıdır. Özellikle yerel yönetimlere kadın bakış açısı gerekiyor. Her kesimden kadınlara söz hakkı tanınmalıdır diyorum” ifadelerini kullandı.
Göçener, bugün saat 13.00’te Hükümet Konağı önünde yapacakları törene de tüm Lüleburgazlı kadınları davet etti. Ömer MUTLU
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:20 tarihinde yazdırılmıştır.