Lüleburgaz’ın 3 sorunu

Prof Dr. Doğan Kantarcı Lüleburgaz’da katıldığı konferansta iklim değişiklikleri, bal ormanları ve termik santraller konusunda bilgiler verdi.
Lüleburgaz’ın 3 sorunu
Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde yapılan ve Lüleburgaz Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen konferansta açılış konuşmasını yapan Lüleburgaz ADD Başkanı Ülkü Güvenç doğanın ve çevrenin korunmasına dikkat çekti. Daha sonra sahneye çıkan Prof. Dr. Kantarcı, geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketini değerlendirerek, katılımcılara yağışlarla ilgili bilgiler verdi. Kantarcı yaptığı konuşmada, “2050’de dünya atmosferinin sıcaklığının 4 derece artacağı konusunda gelen bilgiler var. Bunun yanında 6-7 derece artacak şeklinde gelen yeni bilgiler de var. Eğer durum böyle olursa 2050’de bazı yerlerde insanlar hatta ağaçların bile öleceği söyleniyor” dedi.
Kantarcı yaptığı sunumda Eskitaşlı, Turgutbey ve Lüleburgaz Orman Fidanlığı’nda yaptıkları ölçümlerin sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Kantarcı, termik santrallerinin yüksek karbondioksit verdiğinin de altını çizerek, “Bu da Lüleburgaz’ın üstüne çöküyor” diye konuştu. Kantarcı, katılımcılara bal ormanları hakkında da bilgiler verdi.
Konferans daha sonra söyleşi şeklinde devam etti. Kantarcı, söyleşinin kayıt altına alınarak kitaplaştırılması için de çalışma yapacaklarını kaydetti. Ömer MUTLU
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:27 tarihinde yazdırılmıştır.