Şimdi levrek ve çipura zamanıBalık sezonunun 1 Eylül’de açılamasının üzerinden yaklaşık bir ay geçtikten sonra balık tezgahları da zenginleşmeye başladı.
Lüleburgaz İğneada Balıkçılı Murat Önal sezonu yerli palamut ile açtıklarını belirterek; “Balık sezonunun açıldığı ilk hafta fazla balık yakalayamamıştık. Eylül ayının sonlarına doğru balık tezgahımızda zenginleşmeye başladı. Biz hamsi, istavrit, mezgit’in kilosunu 25 TL çipura ve levrek kilosu 40 TL deniz levrek kilosu 70 TL, Norveç somonu kilosu 80 TL tekir, mırlan kilosu 40 TL’den satılıyor. Balıklar günlük geldiği için fiyatlar da her gün değişiyor. Şimdi levrek ve çipura zamanı” dedi.
Ertan BAYER
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 17 Ocak 2025, 18:05 tarihinde yazdırılmıştır. |