Rosie Swale Pope Lüleburgaz’da

Çocuklara yardım toplamak amacıyla yola çıkan ve İngiltere’den Nepal’e yardım koşusu başlatan 73 yaşındaki İngiliz yazar, gezgin ve maratoncu Rosie Swale Pope, Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet Bisiklet Akademisi’nde(LYMBA) Trakya Koşu Grubunun misafiri oldu.
Rosie Swale Pope Lüleburgaz’da  

1946 doğumlu Pope İngiliz yazar, gezgin ve maratoncu Rosie Swale Pope, 2018 yılında çocuklara yardım toplamak amacıyla İngiltere’den Nepal’e yardım koşusu başlattı. Başlattığı 6 bin 900 kilometrelik yolculukta 1 sene sonra Türkiye’ye ulaşan Pope’un durağı Lüleburgaz oldu.

Daha önce kanserle mücadele eden bir yardım kuruluşu için 5 yıl boyunca dünyanın çeşitli yerlerine koşarak bağış toplayan Pope, 20 Kasım 2019 Çarşamba günü Lüleburgaz’a 8 kilometrelik mesafede Lüleburgaz Runners( Trakya Koşu Grubu) tarafından karşılanarak LYMBA’da istirahat etmesi sağlandı.

Serüveninde yeni insanlarla tanıştığını belirten Pope, Türkiye’de çok iyi karşılandığını ve çayı çok sevdiğini belirtti. Trakya Koşu Grubunun misafirperverliğinden çok memnun kaldığını söyleyen Pope, serüvenini; sağlıkla, keyifle ve bol bağışla bitirmesini dileyerek Lüleburgaz’dan ayrıldı.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:27 tarihinde yazdırılmıştır.