Trafik Master Planı’nın 1. aşaması tamamlandı

Lüleburgaz Belediyesi gelecek odaklı planlama ve yatırımlarını ulaşım alanında da sürdürüyor. Dünya genelinde yaşanan kentleşme ve buna bağlı olarak artan kent nüfusuyla birlikte ulaşımda yaşanan sorunlara çözüm bulmak için kolları sıvayan Lüleburgaz Belediyesi kentin ulaşımı için kılavuz niteliğinde olacak Trafik Master Planı’nın 1.aşaması tamamladı.
Trafik Master Planı’nın  1. aşaması tamamlandı  

1. aşama etüt raporu sunuldu

Lüleburgaz’da ki trafik sorununa bilimsel yöntemlerle çözüm bulmak isteyen Lüleburgaz Belediyesi Trafik Master Planını hazırlamak için bir süredir çalışmalarda bulunuyordu. 3 aşamada gerçekleşecek bu çalışmaların ilki olan 1. Aşama etüt çalışması tamamlandı. 1. Aşama etüt çalışmasını içeren etüt raporu 4 Mayıs Perşembe günü Dr. Yavuz Delice tarafından Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik personelin katıldığı toplantıda belediye yönetimine sunuldu.

2. aşamaya geçilecek

Trafik  Master Planı Hazırlama Hizmet Alım İşi kapsamında 1.aşamanın tamamlanmasının ardından 2. Aşamaya geçildi. Çalışmanın 2. Aşamasında uzman ekipler sahada uygulama gerçekleştirecek. Ekipler önümüzdeki günlerde kent genelinde 25 adet kavşakta araç sayımı, trafik yoğunluğu ölçümleri toplu taşıma güzergâhları, sinyalizasyon, bisiklet yolları, trafik işaretlemelerinin belirlenmesi gibi araştırmalar gerçekleştirecek. Trafik Master Planı şehir içindeki toplu taşıma sistemi, trafik, otoparklar, bisiklet yolları ve yayalaştırılacak yollarla ilgili vizyon ortaya koyacak.

 

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.