İşçi de olmazsa esnafta da olmaz

Lüleburgaz Emek Platformu Üyeleri, “1 Mayıs hayatını alın teri ile kazananların birlik, mücadele ve dayanışma gününde esnafımızın da desteğini bekliyoruz. Çünkü işçi de ve çiftçi de olmazsa esnafta da olmaz. “ dediler.
İşçi de olmazsa esnafta da olmaz

Lüleburgaz Emek Platformu önceki akşam Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi toplantı salonunda bir araya gelerek 1 Mayıs Programını belirlemiş ve hayatını alın teri ile kazananları 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ne davet etmişti.

Burada bir Mayıs Programının belirlenmesinin ardından bir açıklama yapan Lüleburgaz  Emek Platformu, Lüleburgazlı esnafında 1 Mayıs’ta alanlarda olacak işçilere, çiftçilere ve işsizlere destek vermesi gerektiğini açıkladı.

Lüleburgaz Emek Platformu Adına bir açıklama yapan Petrol İş Sendikası  Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Kristal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Habip Çalışkan TES İş Edirne Şube Başkanı Erkan Çakan,  KESK Lüleburgaz Temsilcisi Cahit Aras,  “1 Mayıs’ı bu yıl da Lüleburgaz  Kongre Meydanı’nda kutlayacağız. Saat 10.00’dan itibaren Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde kutlamalara başladıktan sonra Kongre Meydanı’na hareket edeceğiz.  Biz işçiler bu yıl alanlarda herkese iş herkse eşit ücret, 8 saat çalışma, sendika, sigorta, parasız eğitim, parasız sağlık diye haykıracağız. 1 Mayıs’a çıkan çiftçilerimiz tarım da kullanılan mazottan vergi alınmasın diye, taban fiyatlar arttırılsın diye haykıracaklar. Bizler bu mücadelemiz de Lüleburgaz ve Trakya’da bulunan esnaf arkadaşlarımızı da aramızda görmek istiyoruz. Onlarında büyük sıkıntıları var.  Şehirlerin içlerine kurulan büyük marketler nedeniyle artık esnafımızdan alış veriş oranı azaldı.   Esnafımız artık Bağ-K primlerini ödeyemez hale geldi. Neden çünkü işçi de ve çiftçide yok eskisi gibi esnaf tan alışveriş yapamıyor. Yani sorunumuz ortak. Bu nedenle bu mücadele de esnafımızı da yanımızda görmek istiyoruz. İşçi de ve çiftçi de olmazsa esnafta da olmaz” dediler.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:18 tarihinde yazdırılmıştır.