Lüleburgaz yeşilleniyor!

Lüleburgaz Siteler Mahallesi Manolya, Açelya ve Filiz Sokak kesişimindeki atıl araziye tam donanımlı park yapılması için çalışmalara başlandı.
Lüleburgaz yeşilleniyor!  

  Projenin detaylarını mahalle sakinleriyle de paylaşan Gerenli, bölgenin modern bir parka en yakın zamanda kavuşacağı müjdesini verdi.

 Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin 2019 yerel seçimlerindeki vaatlerinden biri olan “Nefes alacağımız, daha fazla yeşil alanın bulunduğu Lüleburgaz” hayali birer birer gerçek oluyor.

Bu kapsamda bir yandan Lüleburgaz Kent Ormanı içini hummalı bir çalışmaya giren Lüleburgaz Belediyesi, diğer yandan da kentin dört bir yanına yeni park ve bahçeler yapıyor. Bu doğrultuda Siteler Mahallesi Manolya, Açelya ve Filiz Sokak’ın kesişiminde yaşayan vatandaşların uzun yıllardır talebi olan parkın yapımına başlandı. 

YAŞAM ALANI GİBİ 

Belediye ekiplerinin Perşembe günü iş makineleriyle çalışmalara başladığı park, yapımı tamamlandığında yaşam alanı gibi olacak. 2 bin 500 metrekarelik alanın yanı sıra, mevcuttaki eski parkın da yenilenmesiyle birlikte toplam 5 bin 144 metrekarelik alanda sokak sakinlerinin tamamına hizmet verebilecek kalitede park yapılacak. İçinde yürüyüş parkuru, kafeterya, oturma grupları, basketbol sahası ve yeşil alanların olduğu park vatandaş için yaşam alanı olacak. 

BAŞKAN GERENLİ’DEN YAKIN MERCEK 

Öte yandan Başkan Gerenli de parkta incelemelerde bulundu. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinden bilgi alan Başkan Gerenli, çalışmanın en kısa sürede vatandaşa kazandırılması gerektiğini söyledi. Vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Gerenli, mahalle sakinlerine parka neler yapılacağını proje görseli üzerinden gösterdi. 

YEŞİL ALANLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK 

Lüleburgaz Belediyesi’nin bir taraftan Lüleburgaz Kent Ormanı için hummalı bir çalışma içinde olduğunu diğer yandan da ilçenin dört bir yanında yeşil alan miktarını artırmak için çalıştığını söyleyen Başkan Gerenli, “Lüleburgaz’da yeşil alanlar artmaya devam edecek. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekarenin üzerine çıkararak dünya standartlarını yakalayacağız” diye konuştu.  

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Ekim 2024, 19:25 tarihinde yazdırılmıştır.