AK Partili Meclis Üyesi Ömer Aydın; “Koronavirüs varken su zammı olmamalı”

AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, belediye meclisinin 6 Ekim Salı günü gerçekleşen toplantısı sonrasında söz alarak Plan ve Bütçe Komisyonu kararıyla su kullanım ücretlerine yüzde 9 oranında yapılacak zamma gerek olmadığını, belediyenin kaynaklarının çalışma ve faaliyetlerine yeteceğini dile getirdi.
AK Partili Meclis Üyesi Ömer Aydın;   “Koronavirüs varken su zammı olmamalı”  

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın “Su faturalarına kalem kalem zamlar yapıldığını gördük. Lüleburgaz Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışından yola çıkarak özellikle pandemi döneminde en az 1 yıl daha zam yapmaması gerektiğini düşünüyoruz. Lüleburgaz Belediyesi’nin kaynakları bunu karşılamaya yeteceği kanaatindeyiz. Kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Komisyon Başkanı Ahmet Eren Gürtekin ise “Belediyemizin hizmetlerinin sürdürülebilir olması, müdürlüğümüzün hizmet götürmede maliyetlerinin ve giderlerinin artması göz önüne alınarak yapılmıştır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Murat Gerenli ise Ömer Aydın’ın sorusunu“ Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları göz önüne alarak belediyemizin sosyal belediyecilik anlayışıyla elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşündüm. Ancak masraf ve giderleri de göz önüne alınca elektrik zammı nedeniyle bunun yapılması gerekiyordu.  1 yıllık elektrik tüketim bedelinin 12-13 milyon Türk lirası tutarında ve en çok elektriği su kuyularına harcıyoruz. 2019 yılında 10 ton için zam yapmayan eder belediyelerden biriyiz. Geçtiğimiz yıl 2 ay için suya indirim de yaptık. 2019 yılında elektriğe yapılan zam var. Devletin alacağı katkılar da var bunlar da otomatik olarak yansıtıldı.  Açıklananla vatandaşın cebine yansıyan enflasyon arasında korkunç bir fark var. Enflasyona göre bizim yüzde 9 zam oranımız son derece makul.” diye yanıtladı.

Ömer Aydın’ın “Sürekli aynı cevapları alıyoruz, elektrik ve su giderlerinin en aza indirilmesiyle ilgili nasıl çalışma yapıldı?” sorusunun üzerine Başkan Gerenli sözü keserek yenilenebilir enerjiyle ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti. Rüzgar enerjisi, RES ve GES çalışmaları yapıldığını söyleyen Gerenli, tüm giderlerimize rağmen yapabileceğimizin en az oranında zam yaptık. Buna zam değil, düzenleme demek daha doğru. Ekonomik sorunlara karşı da tedbir aldık ve ihtiyaç sahiplerimizin yanındayız. “ diye konuştu.

Ömer Aydın’ın 1-15 ton su tüketimi 1-10 ton arasına düşürerek zam yapılması soruması üzerine Gerenli, “ Su tüketimimiz çok fazla. Bahçe suluyoruz. Suyu çok kullanıyoruz. Bu tüketimi azaltmak adına yapılan bir şey. Sağlıklı bir insana bu miktar yeterli” diye cevap verdi.

Ömer Aydın da Ovacık Köyünün yapabildiği güneş enerjisi sisteminin Lüleburgaz’da neden yapılamadığını dile getirdi. Lüleburgaz gibi bir borcu olmayan bir belediyenin şuana kadar bu sistemi hayata geçirmesi gerekirdi.” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:18 tarihinde yazdırılmıştır.