İngiliz bisikletçi de “Lüleburgaz” dediLüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nin (LYMBA)son misafiri İngiliz turist Luqman Samir oldu.
2015 yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında AB projesiyle mühendis olarak kısa süre görev yapan Samir, Hırvatistan’da karşılaştığı İspanyol bisikletçinin tavsiyesiyle Lüleburgaz’a geldi. Akademiye hayran kalan Samir, “Burası gibi güzel bir yeri daha önceden hiç görmedim. Umarım dünyada örnekleri çoğalır” dedi.
Türk insanının koronavirüse yönelik aldığı tedbirleri de anlatan Samir, “Türkiye’de henüz 5’nci günüm. Ancak Türkiye’deki insanlar Avrupa’da gördüğüm diğer ülkelere kıyasla kişisel olarak sorumluluğunun farkında. Bu konuda iyi bir politika izleniyor olmalı ki insanlar bunu uyguluyor. Bu salgın umarım kısa süre içerisinde biter” ifadelerini kullandı. İspanyol bisikletçiden öğrendi Samir, LYMBA’yı Hırvatistan’da karşılaştığı İspanyol bir bisiklet tutkunundan öğrendiğini söyleyerek, “Daha önceden hiçbir yerde bisiklet akademisi görmedim ya da duymadım. Bisikletle Hırvatistan üzerinden geçerken İspanyol bir bisikletçiyle tanıştım. Bana Lüleburgaz’da Bisiklet Akademisi olduğunu ve İnanç Zorlutuna isimli bisiklet tutkununun misafirperverliğini anlattı. Bana burayı kesinlikle tavsiye etti. Ben de Lüleburgaz Bisiklet Akademisi’ni rotama ekledim” dedi. “Böyle bir yeri hiç görmedim” Lüleburgaz Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektiren Samir, LYMBA gibi bir yeri daha önce hiç görmediğini söyledi. Samir, “Böyle bir alanla hiç karşılaşmadım. Diğer ülkelerde bedava olarak apartman daireleri gibi yerlerde kaldım. Son olarak Sarajevo’da günlüğü 8 Euro karşılığında bisikletçilerin kaldığı bir yerle karşılaştım. Ama burası gibi değildi” diye konuştu. Üçüncü köprüde yer aldı Türkiye’ye son gelişiyle birlikte 3 defa geldiğini söyleyen Samir, 2015 yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yapımında mühendis olarak kısa bir süre görev yaptığını söyledi. Samir, “Türkiye’ye bu 3’üncü gelişim. İlkinde Marmaris’e bir turist olarak geldim. O yüzden orayı kültürel olarak değil de Marmaris’in özellikleriyle ilgili konuşabilirim. İkinci gelişim ise üniversitede mühendislik okurken oldu. Türkiye’nin 3’üncü köprü projesinde çalıştım. İki hafta Ankara’da 4 hafta İstanbul’da kaldım. Bir Erasmus projesi gibi olan Avrupa Birliği projesiyle buraya geldim. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yapımında 2015 yılında mühendis olarak çalıştım. Şimdi de 3’üncü seyahatimde Lüleburgaz’a geldim” diye konuştu. Türk misafirperverliğine hayran kaldı Son olarak Türk misafirperverliğinden de bahseden Samir, Bulgaristan’dan giriş yaptığı andan bu yana Türk misafirperverliğini hissettiğini söyledi. Samir, “Türklerin kibar ve yardımseverliğini daha iyi gözlemleyebileceğimi düşünüyorum. Bulgaristan’dan ilk girdiğim andan itibaren İngilizce konuşmayı bilmemesine rağmen bir bisikletli bana yardım etti. Yardımseverlik sınırı geçtiğim ilk andan itibaren başladı” dedi.
Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi http://www.hurfikir.com.tr adresinden 16 Ocak 2025, 20:39 tarihinde yazdırılmıştır. |