Üreten kadın her yerde!

Lüleburgaz’ın sevilen simalarından Hakan Dedeoğlu, bal kabağı ve kış karpuzunu yerinde incelemek için Üsküpdere köyündeydi.
Üreten kadın her yerde!  

Ülkemizde her ürünün yetiştiğin ancak kıymetini tam olarak bileemdiğimizi belirten Dedeoğlu “Verimli topraklarımız, sularımız ve tertemiz havamızın değerini bilemiyoruz. Kırklareli’nin Üsküpdere Köyü bal kabağı ve kış karpuzuyla meşhur bir yer. Burada kabak çok meşur ama kış karpuzlarına kabak aşısı yapılmıyor. Mahsullerin tadı ise gerçekten çok lezzetli.” Dedi.

Ürettiklerini satarak aile ekonomşsine katkıda bulunan Sevdiye Yerlidaş ile sohbet eden Dedeoğlu “Yol kenarındaki tezgahının başında ekmeğini kazanmaya çalışan ve bize "Kadınlara Allah sabır versin" diyerek söze başlayan Sevdiye Hanım, kadınlar her yerde, "Kadınlar her şey en iyisini hak ediyor" diyerek sözlerine devam etti.

" Eli öpülesi kadın, ülkemizde öldürülüyor!" aslında bizler bu konuda sadece adalet istiyoruz, ifadesi çok önemliydi! Biz yine de, Kurtuluş savaşında olduğumuz gibi; " Ülkemiz yine kadınlar sayesinde kalkınacak" diyoruz. Ve tüm kadınlarımıza saygılar sunuyoruz.” dedi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Eylül 2024, 13:44 tarihinde yazdırılmıştır.