Lüleburgaz Belediyesi’ne hibe bisiklet

Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) Avrupa Hareketlilik Haftası’ndaki gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında Lüleburgaz Belediyesi’ne 2 adet bisiklet hibe etti.
Lüleburgaz Belediyesi’ne hibe bisiklet  

Lüleburgaz Belediyesi’ne bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftası’nda gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda Türkiye Belediyeler Birliği’nden(TBB) 2 adet bisiklet hibe edildi. Bisiklet kenti olmak için her gün yeni bir adım atan Lüleburgaz Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip eden TBB’nin gönderdiği 2 bisiklet belediyeye ulaştı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli hibe bisikletlerle poz verirken, vatandaşların ulaşımlarını tamamen çevreci bir taşıma aracı olan bisikletle yapmaları gerektiğini söyledi.

Avrupa Hareketlilik Haftası nedir?

Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimidir. Hafta süresince, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanır. 2002 yılında ilk kez kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'nın etkisi, hem Avrupa'da hem de tüm dünyada giderek artmıştır. Hafta kapsamında belediyeler; hareketlilik yönetimi, erişilebilirlik, yeni veya iyileştirilmiş bisiklet altyapısı tesislerine odaklanan projeler gerçekleştirmekte ve 22 Eylül tarihinde çokça bilinen “Arabasız Gün (Car-Free Day) etkinliği düzenlemektedir.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Ekim 2024, 11:25 tarihinde yazdırılmıştır.