Gerenli’den gazetemize ambargo

Lüleburgaz’da 4 Temmuz 1962 yılından beri yayınlanan Gazetemiz Hürfikir, bugüne kadar görmediği antidemokratik uygulamaları ve yaptırımları CHP’li Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’den görmeye başladı.
Gerenli’den gazetemize ambargo  

Kendisinin göreve başlamasından sonra Lüleburgaz Belediyesi’nin yaptığı tüm çalışmaları haberleştiren Gazetemiz bir taraftan da vatandaşların şikayetlerine de  yer vermeye devam etti.

Gazetemizde Lüleburgaz Belediyesi’ne yönelik eleştirel haberler gördüğünde memnuniyetsizliğini muhabirlerimize ve çevresindeki kişilere belli eden Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli bu memnuniyetsizliğini uygulamaya dökmeye da başladı.

29 Ekim ve 8 Kasım gibi özel günlerde Lüleburgaz’da bulunan tüm yerel gazetelere kutlama ilanı verip Hürfikir’e ilan vermeyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli gazetemizi ziyaret eden partililerine hesap sormasının yanında, resmi ilan ücreti ödemelerini yapmayarak, kendince hesap sorma yoluna gitti.

 Tüm resmi kurumların 1 Ekim 2020 tarihinden sonra Tekirdağ Basın İlan Kurumu (BİK) bağlanması ile bu tarihten sonra Resmi İlan ve diğer ilan ücretlerini peşin yatırırken bu tarihten önceki ilan ücretlerini de ödedi.

 Lüleburgaz Belediyesi ise Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin talimati ile gazeteler arasında ayrımcılık yaparken gazetemizin Eylül ayından kalan Resmi İlan Ücretlerini hala ödemedi.

Başkanlık öncesi iş hayatında ticari tek girişimi bir hayvan çiftliği ortaklığı olarak bilinen Gerenli’nin, kesilen her faturanın tahsilat mecburiyeti olduğunu bilmediği de ortaya çıktı.

CHP’nin Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne Koronavirüs Kovit 19 tedbirleri kapsamında yerel basının desteklenmesi önerisini sunarken CHP’li Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin destek vermek yerine köstek yaratıp ambargo uygulaması yapması aynı partiden iki yönetici nasıl böyle farklı davranır sorusunu akıllara getirdi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin göreve başladığı 4 Mayıs 2018 tarihinden bugüne kadar 1238 tane olumlu haberini yapan ancak o günden bugüne kadar 29 tane Başkan Gerenli’nin çalışmalarını eleştiren vatandaş şikayetini haber yaptığımız için bu ambargoya maruz bırakıldık.

Kimin neci, kimin kimci olduğunu iyi bildiğimiz için, bu antidemokratik uygulamalara maruz kaldığımız düşünüyor, bildiğimiz doğru yoldan ödün vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Murat Mahir ALTAN

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.