Esnaf, alkol yasağıyla zor durumda

Kırklareli genelinde korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak hafta sonları 100 metre kare altında olan market ve bakkal gibi işletmelerin alkol satışı yapması yasaklandı.
Esnaf, alkol yasağıyla zor durumda  

İlk olarak geçtiğimiz hafta uygulanan ve yeni bir karar alınana kadar her hafta sonu Cuma 21.00’dan Pazartesi 05.00’a kadar tüm hafta sonunu kapsayacak şekilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında market, bakkal gibi işyerleri 10.00-17.00 saatlerinde vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor.

Ancak Kırklareli Valiliği tarafından alınan kararla 100 metre kareden daha az alana sahip işletmelerin alkol satışı yapması yasaklandı. Alınan karar Gıda Maddeleri ve Esnaf Odası’na Cumartesi akşamı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Lüleburgaz Gıda Maddeleri Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca; alınan kararın küçük esnafa yok ettiğini, Lüleburgaz’da bu şekilde 50 metre kare üzerinde bir işletme zaten olmadığını söyleyerek alınan kararın küçük-büyük farketmeden tüm işletmeleri kapsaması gerektiğini, aksi durumda uygulamanın çifte standart teşkil ettiğini belirtti.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Eylül 2024, 11:36 tarihinde yazdırılmıştır.