Ömer Aydın “Gençlik Parkı” açıklaması

Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, 5 ay önce yapılan Lüleburgaz Gençlik Parkı ihalesinin iptal edilmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Ömer Aydın “Gençlik Parkı” açıklaması  

400 metrekarelik alanın şartnameye 200 metrekare olarak yazılmasının nasıl açıklanacağını soran Aydın, Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin yapılan hatayı ihaleyi iptal ederek lehine çevirmeye çalıştığını ifade etti.

Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Lüleburgaz Belediye Başkanı Sayın Dr. Murat Gerenli’nin Gençlik Parkı ile ilgili samimiyetten uzak, günü kurtarma ve kendi yaptıkları hatayı lehine çevirme çabasıyla yapılan göstermelik açıklaması ile karşı karşıyayız. Lüleburgaz Gençlik Parkı ihalesinin 16 Haziran 2020 tarihinde yapılacağı açıklanmış, 30 Haziran encümen toplantısında ise ihale iptal edilmiştir. Son olarak; 14 Temmuz 2020 tarihinde ihale yapılarak işletme faaliyetine başlamıştı. 31 Ağustos 2020 tarihinde Lüleburgaz Belediyesi internet sitesinde “Gençlik Parkı yenilenen yüzüyle yeniden hizmete girdi” başlıklı haberde 400 metrekarelik kapalı alanın şartnamede 200 metrekare olarak yazılmış olmasını kim nasıl açıklayacaktır? İnternet sitesine doğru, ihale şartnamesine yanlış yazılan bu rakamların uyuşmaması nasıl bir beceriksizliğin sonucudur?  İhale gerçekleşerek, işletmenin faaliyetlerine başlamasının üzerinden 5 ay gibi bir süre geçmiştir. İhale şartnamesinde yapılan hatalar ilgili memur, ilgili müdür, ilgili encümen üyeleri ve Belediye Başkanı tarafından görülmemiş, tespit edilememiştir. İtirazlar üzerine yapılan incelemeler sonucunda; şartnamede hata yapıldığı görülmüş ve ihale iptal edilmiştir.  Fakat; Sayın Başkan’ın 9 Aralık 2020 tarihinde yaptığı açıklamaya bakarsanız 5 ayın sonunda şartname titizlikle incelenmiş ve haksız rekabet oluşmaması için ihalenin iptal edildiği bilgisi Lüleburgaz Belediyesi internet sitesinde yayınlanmıştır. Merak edilen sorular ise; itirazlar üzerine inceleme yapılmasaydı bu hata ne zaman ve nasıl tespit edilebilirdi? Lüleburgaz Belediyesi bir park ihalesini bile bu kadar eline yüzüne bulaştırırken, daha büyük yatırım ihalelerinin üstesinden nasıl gelecek? Bu iş bilmezliğinizin bedelini kim, nasıl ödeyecek?” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:17 tarihinde yazdırılmıştır.