Genç Beyinler Zekathon finalinde

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Bilim ve Sanat Merkezi’nin(BİL-SEM) Lüleburgaz Genç Beyinler Takımı, zekathon yarışmasında Türkiye çapında ilk 35 takım arasında yer aldı.
Genç Beyinler Zekathon finalinde  

Turkcell Zekâ Gücü projesi kapsamındaTürkiye çapında ortaokul seviyesindeBilsem Öğrencilerinin katıldığıZekathon yarışmasındaLüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Bilim ve Sanat Merkezi ilk 35 takım arasında yer almayı başardı.

 "Lüleburgaz Genç Beyinler" takımında Zeynep Ecrin GÜMRÜKÇÜ, Defne YAMAN, Kayra ÇAĞLAYAN ve Heysem KARAKUŞ isimli öğrenciler, Okulun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Seçkin Mutlu danışmanlığında Lüleburgaz’ı ve okulu finalde temsil edecekler.

Konuyla ilgili olarak okuldan yapılan açıklamada “TurkcellZeka Gücü projesi kapsamında düzenlenen Zekathon; Türkiye'de 150'yi aşan sayıdaki Bilim Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) okuyan öğrencilerin uzaktan eğitimine destek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hazırlanan bir etkinliktir. Zeka Gücü öğrencileri, yarışma kapsamında aldıkları eğitimden sonra geliştirdikleri doğal afet ve yapay zeka temalı projeleriyle yarışacaklar. MEB Okulları ve Bilim ve Sanat Merkezleri'nde yürütülen TurkcellZeka Gücü Projesi, Maker Hareketi ve 4. Sanayi Devrimi'ne gençlerimizi hazırlamak için kurgulanan, Türkiye'nin en büyük teknoloji eğitimi projesidir.

         Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yürütülen ve  bir sosyal sorumluluk projesi olan Türkcell Zekâ Gücü Zekathon yarışmasında  "Lüleburgaz Genç Beyinler" takımına başarılar diliyoruz.” denildi.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.