Yüksel Akın, salgın sürecini değerlendirdi

Lüleburgaz Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Yüksel Akın, Covid-19 salgını sürecini değerlendirerek pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında geldiklerini belirtti.
Yüksel Akın, salgın sürecini değerlendirdi  

Mart ayında pandeminin ülkemizde görülmesiyle kapanan ilk sektörlerden biri olduklarını belirten Başkan Yüksel Akın; “21 Mart’ta kapandık ve 51 gün kapalı kaldık. 11 Mayıs’ta açılana kadar büyük sıkıntılar yaşadık. Bu süreçte üyelerimize destek olmak için Belediye başkanıyla görüştük. Üyelerimize erzak paketi yapıldı.

Devletten beklentilerimiz karşılanmadı. Daha sonra kredilerimiz faizsiz şekilde 3 ay ertelendi. O süreçte çok zorlandık. Bu süreçte Eski Kaymakamımız Mustafa Kaya, bize destek olmaya çalıştı.

“Kapalı kalmayalım yeter”

Mayıs ayında açıldık ama tek kullanımlık araç-gereçler maliyetlerimizi artırırken salgına akrşı alınan önlemler nedeniyle hala korkan vatandaşlarımız var. Bu yüzden berber ve kuaförlere gelmeyen çok sayıda müşterimiz var. Randevu sistemiyle çalışmamız ve içeriye sayıyla müşteri alabilmemiz belimizi büküyor. Yine de açık olduğumuz için şanslıyız. Yeter ki kapanmayalım.

11 aydır pandemi sürecini yaşıyoruz ve büyük zorluklar yaşıyoruz. Maalesef bu süreç uzayıp gideceği benziyor.

356 oda üyesi arakadaşımız var. Bunalrın en son 200’üne test yapılmıştı. Bu arkadalarımızdan 2’sinin testi pozitif çıktı. İş yerlerini kapatıp karantina sürecine girdiler. Karantina süresi tamamlandıktan sonra işlerine döndüler.

İşimiz gereği müşterilerle yakın temastayız. Aşı olmak istiyoruz. İlgili kurumalra bunu bildireceğiz. Oda olarak” dedi.

Buğra KAYA

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 22 Ekim 2024, 08:27 tarihinde yazdırılmıştır.