Tiyatro günleri başladı

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ayçiçekleri Açarken Tiyatro Günleri dün başladı.
Tiyatro günleri başladı

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen tiyatro günleri 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek ve yaklaşık 20 grup sahne alacak. Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde ve Halk Eğitim Merkezi’nde 20 okulun sahne alacağı etkinliklerde 7 bin 500 öğrenci tiyatro izleme fırsatı bulacak.

Ayçiçekleri Açarken 3.Tiyatro Günleri Lüleburgaz İlköğretim Okulu’nun sahnelediği Fehim Paşa Konağı oyunuyla başladı. Açılışta bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, “3.Tiyatro günlerini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu etkinliklerde görev alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim olarak eğitimin dışında çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmesi doğrultusunda birçok sosyal-kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu etkinlikleri velilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okullarda açmış olduğumuz kursların meyvelerini dönem sonunda yapılan bu tür etkinliklerle alıyoruz. Amacımız tiyatroyu sevdirmek. Yaşam biçimi haline getirmektir” dedi.

Lüleburgaz İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan programda birbirinden güzel skeçler ve dans gösterileri sahnelendi. Bunun yanında aynı saatte Halk Eğitim Merkezi’nde Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu “Fehim Paşa Konağı” oyununu sergilerken, saat 14:00’te Kız Teknik ve Meslek Lisesi “Çok Bilen Çok Yanılır”, Fehmi Mutlu İlköğretim Okulu da, “Otogargara” oyunuyula sahne aldı. Etkinlikler kapsamında bugün Şaban Öğünç İlköğretim Okulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi, 8 Kasım İlköğretim Okulu sahne alacak. Ömer MUTLU

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:20 tarihinde yazdırılmıştır.