Konsey genel kurulu yapıldı

Lüleburgaz Kent Konseyi Genel Kurulu’nda meclisler ve çalışma grupları 2012 faaliyetlerini açıkladı.
Konsey genel kurulu yapıldı
Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde yapılan programda açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Yüksel Ayer, “Şikayet etmemek için yönetime katılmalıyız. Ve üretken olmalıyız. Ama görüyorum ki salonda az sayıda katılımcı var. Ben ileriki zamanlarda her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.
Ardından kürsüye çıkan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da, “Demokrasi zor bir şey. İstemek kolay ama yapmak zor, bunu yönetim tarafına geldiğinizde daha rahat görüyorsunuz. Halkın sübjektif düşünme şansı var ama yönetimin yok. Bizim 5-10 bin euroya yaptığımız demokrasi haftası etkinlikler için İsveç 2 milyon euro harcamış. Değerler sistemi herkesin davranışını belirler. Değerleri değiştiremeyiz ama davranışlarımızı değiştirebiliriz. Yapacağımız en önemli iş değerler sistemimizi tespit etmektir. Değerlerimizi kriz anında tespit ederiz. Ülkemiz üzerine 50 yıldır oynanan oyunlar değerler sistemimize saldırıyla oldu. Sorumluluklarımızı başkalarına havale etmeden yerine getirebilen bir toplum olmalıyız. Bizim kavgamız yaşadığımız yeri nasıl daha yaşanabilir hale getirebiliriz olmalıdır. Genel şikayet etmek yerine herkes elinden geleni yapabilmeli diye düşünüyorum. Biz büyükler doğru bir sistem kavramazsak, çocuklarımıza da doğru bir sistem bırakamayız. Demokrasinin ilk basamağı olan sevgi ve saygıya bastığımızda diğer sorunları daha rahat çözeceğiz” dedi.
Daha sonra Dr. Bülent Önder, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çalıştayı ile ilgili bilgiler verdi. Ferah Şirin de, Trakya Kent Konseyleri Birliği çalışmaları hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından meclis ve çalışma grupları 2012 yılında yaptığı çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili sunum gerçekleştirdiler. Ömer MUTLU 
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.