Yağmur bitmeden Kesimoğlu gitmedi

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Babaeski’de Pazartesi ve Salı günleri etkili olan yağış nedeniyle Babaeski’de yaşanan sel felaketini yerinde inceledi. Kesimoğlu “ Pazartesi akşamından beri aralıksız yapan sağanak yağış sırasında Sayın Belediye Başkanımız Abdullah Hacı ile birlikte çalışmaların başındayız. Gelen felaketi önceden görebilmemiz sayesinde olayı can kaybı olmadan atlatmamızın mutluluğunu yaşıyorum.” Dedi.
Yağmur bitmeden Kesimoğlu gitmedi
 
Ertan BAYER - CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Babaeski’de Pazartesi ve Salı günleri etkili olan yağış nedeniyle Babaeski’de yaşanan sel felaketini yerinde inceledi.
Kesimoğlu yaptığı incelemelerle ilgili şu açıklamayı yaptı.
“Pazartesi sabahı Kırklareli Merkez İlçemizdeki Karahıdır Mahallesi’nde sağanak yağış nedeniyle yaşanan selde 25 evde maddi hasar oluştu. Aynı gün İl Başkanımız Sayın Vecdi Gündoğdu ile Karahıdır’a giderek incelemelerde bulundum. Evlerinde maddi hasar oluşan vatandaşlarımızla görüştüm. Üzüntülerini paylaşmaya çalıştım. Devletin ve Belediyemizin maddi hasarı karşılayacağını, maddi yaraların sarılacağını açıkladım.
Aynı gün parti örgütlerimizde toplantılara da katıldıktan sonra gece saat iki sularında eşimle birlikte Babaeski’deki evime dönerken Babaeski deresinin yükselmeye başladığını gördüm. Eşimi eve bıraktıktan sonra Babaeski Belediyesi Başkanı Sayın Abdullah Hacı’yı evinden alarak dere yatağını incelemeye gittim. Artan yağış nedeniyle Kırklareli Barajının taşması sonucu derenin hızla yükseldiğini ve sel felaketinin yaklaştığını tespit ettik.
Derhal DSİ Şube Müdürümüzü aradım. Sayın Müdür Babaeski’ye geldi. İl Valimiz Sayın Mustafa Yaman’ı da arayarak durumdan haberdar ettim. Sayın Vali de derhal tüm yetkililerle birlikte kalabalık bir ekiple ilçeye geldi. Kurtarma çalışmaları için Çok sayıda personel, iş makinesi ve Zodyak botlar temin edildi. Parti ayrımı yapmadan tüm civar Belediye Başkanları yardıma koştu. Ama sel Babaeski’nin önemli bir kısmını kapladı.  Binaların bodrum katlarını su bastı, ilçe sular altında kaldı.
 Vakit kaybetmeden bir kriz masası oluşturarak kurtarma çalışmalarına başladık. Kurtarma ekipleri hemen çalışmalara başladı ve tehlikeli yerlerde bulunanlar tahliye edildi, mahsur kalanlar kurtarıldı, vatandaşlara erzak yardımı yapıldı. Gece boyunca ve sabah saatlerinde kurulan kriz merkezinde çalışmaları takip ettim, kurtarma çalışmalarına bizzat katıldım.
Benim evim de sel bölgesindeydi ve üst katlardaki dairemizde eşim de birçok vatandaşımız gibi mahsur kalmıştı. Bugün 14 sularında Zodyak bot ve iş makinesi yardımıyla eve girebildim ve eşimi çıkarabildim.
Dün geceden beri aralıksız olarak, Sayın Belediye Başkanımız Abdullah Hacı ile birlikte çalışmaların başındayız. Gelen felaketi önceden görebilmemiz sayesinde olayı can kaybı olmadan atlatmamızın mutluluğunu yaşıyorum. İlçemizde sabaha karşı durumu kontrol altına alabildik. Suyun yüksekliği bugün öğle saatlerinde düşmeye başladı. Ancak su gelmeye devam ediyor. Uzmanlar yağışın ve selin aynı boyutta olmasa da yarına kadar sürebileceği uyarısında bulunuyor.
Sular çekildikten sonra belediye ekiplerimiz temizlik çalışmalarına başlayacaklar. Çamur deryasına dönen güzel Babaeski’miz temizlenip ilaçla dezenfekte edilecek. Hasar tespit çalışmaları yapılacak ve maddi hasarlar karşılanacak.
Bu afet sonlanıncaya kadar, görevimizin başındayız. Evlerimize gitmiyor, bütün ilgililer ile birlikte durumu takip ediyoruz. Bu yaşıma kadar görmediğim böyle bir felaketi bir daha yaşamamak umuduyla, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Başta Sayın Vali olmak üzere çalışmalara katılan tüm yetkililere ve personele teşekkür ediyorum.” Dedi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Ekim 2024, 05:39 tarihinde yazdırılmıştır.