“Saros aşığı olarak buradayım”

Ahbap Derneği Genel Başkanı ve Çevreci ünlü sanatçı Haluk Levent, Saros Körfezi Sazlıdere Sahili’ne yapılacak FSRU Limanı nedeniyle Sazlıdere Sahili’ni ziyaret etti. Saros Körfezi’nde 2004 yılında da çevre tahribatına karşı bölgede bulunan Haluk Levent, burada konuya dikkat çekti ve 17 yıl sonra tekrar bir konser verdi.
“Saros aşığı olarak buradayım”  

Levent ve beraberindeki iki kemancısı Sazlıdere Sahili’ne gelerek Saros Körfezi manzarasında bir parça seslendirdi.

Haluk Levent  2004 yılında da Kırklareli Kıyıköy-Keşan İbrice Limanı arasında yapılacak Transtrakya Petrol Boru Hattı’na karşı çevreciler tarafından  başlatılan kampanyaya da büyük destek vermişti.

Levent 12 Aralık 2004 tarihinde İbrice Limanı’nda 12 saat 5 dakikalık bir konser vererek, projeyi kamuoyunun gündemine taşıyarak projenin iptal edilmesinde büyük pay sahibi olmuştu.

Haluk Levent Sazlıdere’de gerçekleştirdiği mini konserin ardından basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı; “ SAROS AŞIĞI OLARAK BURADAYIM

Neden buradayım. bundan yaklaşık 20 yıl önce buraların yok olmaması için 12 saat 5 dakikalık bir rekor konserim vardı. Saros aşığı olarak yeniden Saros’un tahrip edilmesi canımı çok sıkıyor üzüyor beni.

“BAKANLIĞIN KOYDUĞU KURALLAR ŞİRKETLER TARAFINDAN İHLAL EDİLİYOR”

Sadece küçücük bir şey söylemek istiyorum. Çevre Bakanlığı’na seslenmek istiyorum. Saros özel koruma alanı tahrip ediliyor. Çevre Bakanlığı’nın koyduğu kurallar bizzat şirketler tarafından hukuksuz bir şekilde ihlal ediliyor ve Saros yağmalanıyor.”

TEMA Vakfı temsilcisi olarak 2004’te Trans Trakya Petrol Boru Hattı Projesi’nin durdurulmasında pay sahibi olanlardan biri olan Hakan Dedeoğlu “ O dönem Haluk Levent’in 12 saat 5 dakikalık rekor konseri, halkın ve TEMA Vakfı’nın sayesinde proje durdurulmuştu. Ben yaptım, oldu”culuğa karşı direnenler olarak bizler diyoruz ki; Devleti idare etmek şirket yönetmeye benzemez.

Çünkü devletin çıkarları halkın çıkarları olmalıdır ve bu çıkarlara ancak çok yönlü bir bakıştan sonra karar verilebilir. Şimdi Trakya’daki sorunları incelediğimizde halkın çıkarları yerine sadece bazı kesimlerin çıkarlarının dikkate alındığını üzülerek görüyoruz.

Görüyoruz ki Trakya’da çok dar bir alanda, çoğu verimli topraklar üzerinde, tüm bölgeye ve hatta küresel ısınma tehlikesiyle burun buruna gelmiş dünyaya zarar veren şekliyle kısa vadeli karlar gözetilerek verilmiş tavizler var. Bu tavizlerin neden verildiği ya da verilmeye devam ettiği sorusu da önemli ancak, şu anda bundan daha önemli olan bu kirliliğin önüne nasıl geçileceğidir.“ dedi.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 21 Ekim 2024, 10:36 tarihinde yazdırılmıştır.