Kırklareli Belediyesi’nden coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Kırklareli Belediye Başkanlığı, Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a Çıkışının 102. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ile Kırklarelililere ve çocuklara bayram sevincini yaşattı.
Kırklareli Belediyesi’nden coşkulu 19 Mayıs kutlaması  

İçinde bulunulan Covid-19 salgını sürecinde kademeli normalleşme tedbirlerinin uygulanması nedeniyle, bu yıl düzenlenen etkinliklerde vatandaşların evlerine erişilmesi esas alındı. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından saat 14:00’da İstasyon Caddesi girişinde vatandaşlarla bir araya gelen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şubesi ile birlikte düzenlenen “Nutuk” eseri ve maske dağıtımı etkinliğine katılım gösterdi. Kırklareli Bandosu’nun marşlarla ve şarkılarla eşlik ettiği etkinlikte, Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklarelili vatandaşların ve çocukların bayramını kutladı.

Birçok belirli gün ve haftalarda seslendirdikleri marşlar ile beğeni kazanan gönüllü Kırklareli Bandosu, İstasyon Caddesindeki programın ardından, kademeli normalleşme döneminde evde kalmak zorunda olan mahalle sakinlerine ve çocuklara moral vermek amacıyla kent merkezinde tur attılar.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, 19 Mayıs akşamı saat 19:19’da Belediye Hoparlörlerinden seslendirilen İstiklal Marşının ardından, Kırklareli Belediye Başkanlığı’na ait hizmet araçlarının da katıldığı Vefa Sosyal Destek Grubu araç konvoyu ile devam etti. Kırklareli Belediye Başkanlı sosyal medya hesaplarından da saat 21:00 itibariyle “19 Mayıs Özel Konseri” verildi.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Ekim 2024, 16:07 tarihinde yazdırılmıştır.