Fuarın gözdeleri pişmaniye ve pekmez

Türkiye’nin birçok bölge ve şehrine aşt yöresel ürünler, 25 Mayıs 2021 Salı günü Lüleburgazspor yararına düzenlenen Karadeniz Gastronomi ve Yemek Şenliği’nde Lüleburgazlı vatandaşlar için satışa sunuldu. Eski Babamgörmez Parkı’nda açılan stantlarda üzüm pekmezi, pestil ve taze üretilen ve sıcak sıcak satışa sunulan pişmaniye gibi ürünler ilgi çekti.
Fuarın gözdeleri pişmaniye ve pekmez  

Fuarda; Trabzon Beşikdüzü’nün süt ürünleri, Erzurum’un Cağ Kebabı, Gümüşhane pestil ve kömesi, Tokat marmelatı, Afyon kasap sucuğu, Kayseri pastırması, Ege’nin zeytin ve zeytinyağları, Ankara Beypazarı organik ürünleri, Adana şalgamı, Gaziantep ve Kahramanmaraş baharat ve salçaları, Balıkesir karadut suyu, kuruyemişler, Adıyaman çiğ köftesi, nar ekşisi, kuruyemişler Lüleburgazlılar için satışa sunuldu.

Gastronomi fuarından elde edilecek gelir Lüleburgazspor yararına kullanılacak. Fuar, 10 Haziran’a kadar Lüleburgaz halkının ziyaretine açık olacak.

Fuara İzmit’ten katılan ve kendi imalatları olan İzmit’in meşhur pişmaniyesini Lüleburgazlılara tanıtan Mehmet Özgül “ Burada pişmaniyemizi üretip taze taze satışa sunuyoruz. Pişmaniyemizi un, yağ ve şekeri karıştırarak, şekeri 170 derece sıcaklığa geldiğinde soğutma taşına döküp karamel haline geldiğinde hamurla birleştirip 28-29 kat atarak tel tel haline getirerek üretiyoruz. Lüleburgaz halkına günlük ve taze pişmaniye yapıyoruz. Havanın da sıcak olması nedeniyle tazeliğini koruması amacıyla az miktarda üretiyoruz. Günlük bir veya iki kez şeker kaynatıyoruz. Pişmaniyemizi Lüleburgaz halkının beğenisine sunuyoruz. Yapımı zahmetli ancak lezzetine değen bir iş.” diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Ekim 2024, 15:59 tarihinde yazdırılmıştır.