Dedeoğlu“Bu tür fikirleri verenler, bu topraklardan olamaz!”

Lüleburgazlı çevre dostu Hakan Dedeoğlu;Kavacık Köyü’nde köy halkının itirazlarına rağmen kurulmak istenen organize sanayi bölgesine karşı bölgeye gitti. Köy halkına destek veren Hakan Dedeoğlu; bedava arazi uğruna köyün talan edilmesine karşı olduğunu ve mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Dedeoğlu“Bu tür fikirleri verenler, bu topraklardan olamaz!”  

Dedeoğlu; “Kavacık köy halkına rağmen kurulmak istenen KARMA Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili, Köylüler’in ve müdahil S.S. Kavacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin, Edirne İdare Mahkemesinde açtığı tarım dışı amaçla arazi kullanım iznine itiraz olarak açılan iptal davasının 16 Haziran Çarşamba günkü keşfine, davet üzerine katıldık ve Kavacık köyü halkımıza destek verdik."

Normal bir insan bu topraklara kıyar mı ya da kıyılmasına göz yumar mı? Beyler sizin daha önce böylesine birçok güzelliği bir arada göreniniz var mı?  “Oh ne ala memleket, yeme de yanında yat!”

İnsana babasından miras kalsa, bu taleplerde bulunamaz!.  Belli ki, geçen yıl yaşanan kuraklık bile yeterli dersi verememiş.

Değerli Trakyalılar, Su hala gelecekteki en önemli doğal varlıktır. Bunu hiç kimse unutmasın.  Köyün Merası, DSİ’ne ait Göleti, Ormanı, İçme Suyu Deposu, Verimli Tarım toprakları, özellikle de Ceviz bahçeleriyle ( sadece o bölgede 1500 dönüm ) adeta bir cennet Kavacık.

Değerli dostlar; Adamlar, Kavacık köyü mezarlığına bile göz koymuşlar, ki içinde şehit mezarı da olan. Yıllar öncesi ben de katılmıştım o şehit törenine. Allah rahmet eylesin.  Köydeki Hayvancılık konusu  oldukça iyi. 2000 civarı büyük baş, 3500 civarı küçük baş. Tabii ki Arıcılık konusunu da unutmayalım.

Oldukça verimli tarım topraklarına sahip olan Kavacık Köyü çocuklarının geleceğine sahip çıkıyor.  Özellikle de Köy muhtarı Aziz Kurt, “Köyümüze yapılmak istenen OSB ile ilgili bilirkişi heyetini karşıladık. Araziyi ayrıntılarıyla gezdirdik. Biz köyümüze kesinlikle OSB olmasını istemiyoruz.” Dedi.

Kavacık Köyü halkı kendisine ait bu topraklarda geçmişte olduğu gibi sadece mutlu, sağlıklı ve sakin bir yaşam sürmek istiyor. Halk olarak; hepsinin ortak talebi de bu. Yetkililere duyurulur.” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Ekim 2024, 10:58 tarihinde yazdırılmıştır.