İlçe Tarım Müdürlüğü’nden muhtarlara bilgilendirme toplantısı

Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 21 Haziran 2021 Pazartesi günü Lüleburgaz’ın köy ve mahalle muhtarlarına biçerdöver kontrol hizmetleri ve hasat kontrolleriyle ilgili bilgi verildi.
İlçe Tarım Müdürlüğü’nden muhtarlara bilgilendirme toplantısı  

Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen toplantıya; Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürü Ali Doğan, Ziraat Mühendisi Şenol Yıldız ve Lüleburgaz’ın köy ve mahalle muhtarları katılım gösterdi.

Toplantıda muhtarlara; Biçerdöver Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesiyle İlgili Olan Valilik Tebliği aktarıldı. Buğday, arpa, soya, çeltik, mısır, yulaf, çavdar, nohut, aspir gibi tarla bitkilerinin zamanında ve en az ürün kaybı yaşanarak hasat edilmesi amacıyla eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmetleri verilmesinin önüne geçmek amacıyla muhtarlara bilgi verildi.

Buna göre; G sınıfı sürücü belgesi veya biçerdöver operatör belgesi bulunmayanlar biçerdöver kullanamayacağı, üreticilerin biçerdöverle hasat yaparken yüzde 1,5 ürün kaybını geçmemeleri gerektiği, biçerdöver sahiplerinin 2 adet 6’şar kilogramlık yangın tüpü bulundurmasının zorunlu olduğu ve biçerdöver sahibi yada operatörlerinin kimlik ibraz etmek zorunda olacakları belirtildi.

Biçerdöver hasat biçim fiyatının 42 TL olduğu belirtildi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.