ÖLÜM YOLUNA ÇARE YOK MU ?

Lüleburgaz – Pınarhisar yolu, son yıllarda yaşanan kazalarla adından söz ettiriyor.
ÖLÜM YOLUNA ÇARE YOK MU ?  

Aynı yol üzerinde yaşanan kazalarda ciddi maddi hasarlar meydana gelirken birçok vatandaş hayatını kaybetti.

Yolda yaşanan kazalar sadece kazalara karışan vatandaşların hayatını tehdit etmiyor. Yol üzerinde bulunan köyler olan Turgutbey, Eskitaşlı, Hamzabey, Ceylanköy ve Ataköy’de ikamet eden köy sakinleri için de büyük bir tehlike oluşturuyor. Çünkü yaşanan ve yaşanması muhtemel kazalar, hem yayaları hem yola yakın yapıları tehdit ediyor.

Başta adı geçen köylerin muhtarları olmak üzere, köylerde ikamet eden vatandaşlar yerel gazetelere her kaza sonrası açıklamalarda bulunarak, “Lüleburgaz-Pınarhisar yolunda birçok nedenle meydana gelen bu kazaların önüne geçebilmek için acil önlem alınması gerektiğini düşünüyoruz. “ dese de şu ana kadar ciddi bir çalışma başlamamış olması, söz konusu tehlikenin devam ettiği anlamına geliyor.

Özellikle Çevre Yolu ve Taşköprü konusunda son günlerde hassasiyet gösteren Lüleburgazlılar, iki ilçe arasındaki bu yolun da adeta bir ölüm yolu olduğunu ifade ediyor.

Farklı tarihlerde yaşanan kazalara ait fotoğraflar da durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Bölge halkı “ÖLÜM YOLUNA ÇARE YOK MU?” diye sorarak  siyasilerin ve yöneticilerin parti ayrımı yapmadan bu işi çözmesini bekliyor.

Ozan AKARSU

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Ekim 2024, 02:59 tarihinde yazdırılmıştır.