İş kazalarının önüne geçilemiyor

Lüleburgaz Büyükkarıştıran’da faaliyet gösteren fabrikalarda bir günde toplamda 9 kez meydana gelen iş kazası dikkat çekiyor.
İş kazalarının önüne geçilemiyor  

Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran beldesinde faaliyette olan firmalara ait fabrikalarda sıklıkla iş kazaları yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta bir günde 4 iş kazası kayda geçerken bu hafta sadece bir günde 9 iş kazasının kayda geçmesi dikkat çekti. İş kazalarının artmasında sıcaklıkların artmasının da etkisi olabileceği tahmin ediliyor.

Beldede bir kağıt fabrikasında çalışan bir personelin parmaklarının forklift arasında kalması nedeniyle kırıldı. Şahıs Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Beldede bir döküm fabrikasında çalışan personelin makinede çalıştığı esnada parçanın sol gözüne çarpması hafif yaralandı. Şahıs Özel Dünya Göz Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Döküm fabrikasında çalışan başka bir personelin bant şasesine çarpması sonucu hafif şekilde yaralandığı tespit edilirken şahıs, sevk edildiği Pınarhisar Devlet Hastanesinde tedavi edildi.

Başka bir fabrikada S.K. isimli şahıs, makinede çalıştığı esnada fan motoruna elinin temas etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı.

Boya fabrikasında çalışan M.E. isimli şahsın, serçe parmağını silindir bölümüne sıkıştırması sonucu hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken başka bir fabrikada bir işçinin gözüne makine sıvısı sıçradı. Şahıs Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Temsili

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.