“Gönül Elçileri Projesi” tanıtıldı

Kırklareli Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı “ Gönül Elçileri Proje” Toplantısı 14 Şubat Perşembe günü saat 14:00’te Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı.
“Gönül Elçileri Projesi” tanıtıldı
Gökhan KAN- Karahıdır İlköğretim Okulu öğrencisi Eray Yıldız’ın okuduğu şiirin ardından
Kaymakam Cemalettin Yılmaz yaptığı konuşmada Gönül Elçileri Projesi ile sevgiye muhtaç çocukların aile sevgisi ile bulaşacaklarına inandığını belirtti.
Toplantının ilk bölümünde yapılan sunumda; Gönül Elçisi nedir? Kimler Gönül Elçisi olabilirler? Nasıl Gönül elçisi olunabilir? Sorularının yanıtları anlatıldı. Toplantının ikinci bölümündeki sunumunda ise Koruyucu Aile Hizmetleri Modeli anlatıldı. Farklı nedenlerle ailesinden ayrılmak zorunda kalan çocuklara aradıkları aile sevgisinin koruyucu aileler vasıtasıyla verilebileceği anlatıldı. Daha sonra Lüleburgazlı Koruyucu Aile olarak projeye katılan Emine Özdilek ve yine Lüleburgaz’dan Ayşe Çetin birer konuşma yaparak herkesi Gönül Elçisi olup çocuklara sevgi vermeye çağırdılar.
Son konuşmaya Proje Koordinatörü Gülseren Yaman yaptı. Yaman “ bu toplantı bizlere bu projenin hiç de yabancısı olmadığımızı göstermiştir. Duyguların en yücesi merhamet duygusudur ki bu da biz de mevcuttur. Bu proje özümüzde var olan duyguları ortaya çıkarmıştır. Gelin bu ülkenin yarınları için çalışalım ve yarınlarımızın gençlerine yatırım yapalım. Küçük bir iliz ama sizler sayesinde bu anlamlı projede çok yol alacağımıza inanıyorum” dedi.
 Toplantıya Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın eşi ve Proje Koordinatörü Av. Gülseren Yaman, Vali Yardımcısı Günay Öztürk’ün eşi Semra Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mihriban Arslan Büyük, Çocuk Yuvası Müdürü Vedat Balta ve Yardımcısı Remziye Algın, Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, İlçe Müftüsü İsmail Günay, Sakızköy Belediye Başkanı Naci Tarım, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.