Kütüphane binası, 35 yılın ardından hizmete ara verdi

Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi, 35 yıldır hizmet verdiği yerden geçici olarak taşınıyor. Kütüphane, taşınma işlemlerinin ardından 20 Eylül’de Atatürk Mahallesi’nde kiralanan yeni yerinde aynı personel ve kitap koleksiyonuyla hizmetini sürdürecek.
Kütüphane binası, 35 yılın ardından hizmete ara verdi  

İlçe Halk Kütüphanesi’nde taşınma işlemleri 16 Ağustos Pazartesi günü itibariyle başladı. Kütüphane Kaymakamlık oluruyla 16 Ağustos-18 Eylül tarihlerinde hizmet vermeyecek. Ödünç kitap alma işlemi de yapılmayacak. Bu süreçte eşya ve kitapların kolilenmesi, yeni binaya taşınması ve yerleşim işlemleri gerçekleşecek. Kütüphane 20 Eylül’de Atatürk Mahallesi Baki Becer Sokak No:11-13 adresinde hizmetini geçici olarak sürdürecek.

Kütüphane binası tadilata girecek

Halk Kütüphanesi hizmet binası bu sürede tadilata girecek. Kütüphane hizmet binasında inşaatın tamamlanmasının ardından Lüleburgazlılar, aynı personel ve kitap koleksiyonuyla barındıran modern bir kütüphaneye kavuşacak. Lüleburgaz’a böylece önemli bir mali ve kültürel yatırım yapılmış olacak.

Bir tarih yatıyor

Lüleburgaz İlçe Halk Kütüphanesi, 1957-1986 yıllarında Sokollu Mehmet Paşa Sıbyan Mektebi’nde, 8 Kasım 1986-13 Ağustos 2021 tarihlerinde şuan bulundukları binada hizmet verdi.

İlçe Halk Kütüphanesi, 35 yıldır Lüleburgazlılara hizmet veren binanın tadilatın tamamlanmasının ardından yeniden aynı yerine dönecek.

Buğra KAYA

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:24 tarihinde yazdırılmıştır.