Ataköy halkı karara itiraz etti

Pınarhisar’a bağlı Ataköy’de çevre yolu yapımı için ağaçlık alandan izinsiz olarak toprak alımı konusunda verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) Gerekli Değildir” kararına Ataköy halkı itiraz etti. Ataköylüler ÇED sürecine karşı itiraz ve savunma haklarını kullanmak için imzaladıkları itiraz dilekçelerini gönderdiler.
Ataköy halkı karara itiraz etti  

Ataköy’de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Lüleburgazlı çevreci Hakan Dedeoğlu: “  Pınarhisar da ÇARESİZSENİZ, Ataköy de ÇARE SİZSİNİZ!.

Olayın başında; Pınarhisar Kaymakamımızın konuyla ilgili hassasiyeti olduğunu köy muhtarımızdan öğrendiğimizde gerçekten umutlanmıştık!. 

Bu konuda Vali bey ile görüşüleceğini muhtarın söylemesi aslında köy de olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

Tam da olumlu bir sonuç beklerken “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı” yetkililerce aniden resmiyete konuverdi.

Ve muhtarlıkta bu karar sonucunda geçen hafta köy halkı adına düzenlenen resmi itiraz dilekçesini İl Çevre müdürlüğüne vermişti.

Bu defa da köy halkı geçmişten bugüne yaşadığı bu topraklarda huzursuzluğun giderek artacağı endişesi ile Kırklareli Valliğince " Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verilen ÇED sürecine karşı itiraz ve savunma haklarını kullanmak adına köy halkınca hazırlanan dilekçelerini ayrı ayrı imzalayarak bugün itibarıyla harekete geçmiştir.

Bu konuda yürütme tarafında yapılmak istenenler tam olarak bilinmese de, köy halkı sürecin yanlış işletilmesine izin vermeyeceğinin adımlarını atmaya devam edecektir. “ diye konuştu.

Buğra KAYA

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Ekim 2024, 17:26 tarihinde yazdırılmıştır.