Lüleburgaz’ın hentbolcuları Pınarhisar ve Babaeski'deki salonlarda oynuyor

Kırklareli’ni ile Lüleburgaz’ı temsil eden ve 2’nci Ligde mücadele eden Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Gençlik Merkezi Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, Lüleburgaz hariç nerede boş salon bulurlarsa antrenman ve hazırlık maçlarını sürdürmeye çalışıyor. Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi(LYFA)’nde zeminin bozulması gerekçe gösterilerek saha içinde kalan tekerlekli basketbol potalarının çekilmemesi, Kadın Hentbolcuları Pınarhisar ve Babaeski’de bulunan kapalı spor salonlarında antrenman ve hazırlık maçı yapmalarına sebep oluyor.
Lüleburgaz’ın hentbolcuları  Pınarhisar ve Babaeski'deki salonlarda oynuyor  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Lüleburgaz Belediye Meclisinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, geçen ay meclis toplantısında Kadın Hentbol Takımının LYFA’da gerçekleştirdiği antrenmanlarda basketbol potalarının saha içerisinde kaldığı ve tekerlekli basketbol potalarının belediye yetkilileri tarafında çekilmediği için Kadın Hentbol Takımının antrenmanlarını verimli bir şekilde yapamadığından bahsederek çözüm önerisi sunmuştu.

 

“İMKANSIZ”

 

Ömer Aydın sunduğu teklifte tekerlekli potalar yerine tavandan indirilip kaldırılabilen yeni nesil potaların yapılabileceğini teklif etmiş ancak Belediye Başkanı Murat Gerenli ise mecliste; “Bunu yapacak yeterli bütçemiz yok. Potaların her defasında hoplatılıp kaldırılması imkansız. Her defasında potaların oynatılması sorun yaşatıyor. Mevcut alan içinde idmanlarınızı yapın, ya da olmuyorsa okul salonlarımızdan birini idman yapmak için tercih edin dedik.” demişti.

 

PINARHİSAR VE BABAESKİ BELEDİYELERİ SAHİP ÇIKTI

 

Lüleburgaz Gençlik Merkezi tarafından kurulan ve Lüleburgazlı kadınlarında mücadele ederek, Kırklareli’ni 2’nci ligde temsil eden Kadın Hentbol Takımına, Babaeski ve Pınarhisar Belediyesi sahip çıkarak salonlarını açtılar.

 

Mecliste geçen hararetli tartışmanın ardından Kadın Hentbol takımı Pınarhisar ve Babaeski’de bulunan kapalı spor salonlarında tekerlekli basketbol potalarının 4 metre geriye çekilmesi sayesinde saha ölçülerine uygun bir şekilde antrenman ve hazırlık maçlarını sürdürüyorlar.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.