Bugün sel ve su baskın olabilir

İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi tarafından Trakya Genelinde kuvvetli yağış uyarısı geldi. Yapılan açıklamada su baskını, yıldırım düşmesi, sel ve ulaşımda aksamalar görülebilir denildi.
Bugün sel  ve su baskın olabilir  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan verilere göre bugün ve yarın Lüleburgaz’da kuvvetli yağışın beklenmesinin ardından İstanbul Bölge Erken Uyarı Merkezi tarafından Trakya genelindeki vatandaşlara uyarı geldi.

İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise yıldırım düşmesi, sel baskını ve ulaşımda aksamalar olabileceği ve vatandaşların dikkatli olmaları belirtildi.

Yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 01 Şubat 2022 Salı günü öğlende sonra Trakya’da etkisini arttırması beklenen sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (20-50  kg/m2) olması  bekleniyor. Yağışların Çarşamba günü zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Çarşamba gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Ekim 2024, 09:51 tarihinde yazdırılmıştır.