KAYMAKAM SALİH YÜCE’DEN 8 MART MESAJI

Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
KAYMAKAM SALİH YÜCE’DEN 8 MART MESAJI  

Kaymakam Yüce, mesajında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce’nin mesajı şöyle; “8 Mart 1977'de Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının onaylanmasından bu yana, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tüm dünyada, kadınların eşitlik, refah ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Türk aile yapısında ve hayatımızda ise yüzyıllardır süregelen bir değerle sonsuz sevgisi özverisi ve fedakarlığı ile en kıymetli yerde tuttuğumuz kadınlarımızın günüdür.

Aile kurumunun, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, kadın-erkek hepimizin ortak sorumluluğudur.


           Kurtuluş Savaşı’nda Vatanımızın bağımsızlığı için cesurca cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır.
Devletimiz ve Hükümetimiz kadınlarımıza olumsuzluklar ile mücadelede her türlü desteği vermekte “Pozitif Ayrımcılık” yapmakta ve kadınlarımıza hak ettiği değerin verilmesi yönünde en üst düzeyde gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

 

Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaş düzeye ulaşmasında önemli bir yere sahip olan  kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir.

 

                Bu duygu ve düşüncelerle; Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir.” diyerek kadınların önemini vurgulayan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sözünden hareketle, hayatın varlığı, devamı ve güzelleşmesi için olmazsa olmaz olan, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı, özverinin timsali olan başta aziz şehitlerimizin, gazilerimizin eş ve anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Ertan BAYER

 

                                                                                                                                                            

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.