Rumeli Eğitim Vakfı, 26 yıldan beri iftar veriyor

Lüleburgaz’da bulunan Rumeli Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, 1995 yılının Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine yemek yardımı yapmaya başlamıştı.
Rumeli Eğitim Vakfı, 26 yıldan beri iftar veriyor  

O tarihten beri sadece 2020 ve 2021 yıllarında Coronavirüs nedeniye Lüleburgaz Sokullu Camii’nde ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği veremeyen Vakıf bu yıl  Ramazan Ayı’nda 26. Kez ihtiyaç sahiplerini sıcak yemekle buluşturdu.

Mehmet Görçin’in Başkan, Mustafa Kızılyar’ın Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Vakıf’ta  Tacettin Gülmez ve İsmail Kaya’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Coronavirüs salgının dan önce Ramazan Ayı’nda 500 kişiye eve 500 kişiye de camiye iftar yemeği veren vakıf bu yıl Coronavirüs tedbirleri kapsamında eve yemek vermiyor. Ancak Lüleburgaz Sokullu Camii bahçesinde verilen iftar yemeklerinde  Ramazan Ayı’nın birinci gecesi 500 kişinin üzerinde, Ramazan Ayı’nın ikinci gecesi ise 600 kişinin üzerine vatandaş katıldı.

Ramazan Ayı boyunca her gece iftar vermeyi hedeflediklerini belirten Vakıf Üyeleri, kendilerine gıda yardımında bulunan hayırsever vatandaşlara da teşekkür ettiler.

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Ekim 2024, 05:23 tarihinde yazdırılmıştır.